Jälleen uusia liiketiloja sulkeutuu Helsingin ydinkeskustassa – vuokranantaja ei pelkää katoa: "Vetovoimatekijät ovat edelleen kunnossa"

4:14
Miksi yritykset sulkevat ovensa Helsingin ydinkeskustassa?

Vaateketju H&M on ilmoittanut sulkevansa Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevan myymälänsä, asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Huoli onkin herännyt, uhkaako Helsingin ydinkeskusta autioitua kokonaan?

Helsingin Aleksanterinkatu on Suomen yksi ikonisimmista ostoskaduista.

Nyt käynnissä on kuitenkin joukkopako, kun jälleen kaksi uutta myymälää on kertonut sulkevansa ovet lopullisesti. H&M:n Pohjoismaiden viestintäpäällikkö Lottie Karlsson antoi HS:n haastattelussa ymmärtää, ettei liikkeen pitäminen ole yhtiölle enää kannattavaa.

Aiemmin Aleksanterinkadulla liiketilansa ovet sulkeneet kenkäsuunnittelija Minna Parikka sekä vaateketju Aleksi 13. Monia pohdituttaa, mikä on aiheuttanut liiketilojen tyhjentymisen?

– Kaupan murros liiketiloihin on näkynyt, toteaa eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen MTV Uutisille.

Ilmarinen omistaa useita liiketiloja Helsingin keskustassa, muun muassa Aleksi 13:n liiketilan. Vaikka lähtijöitä ikoniselta ostoskadulta on viime aikoina riittänyt, tulijoita Aimosen mukaan edelleen on.

– Helsingin keskustan vetovoimatekijät ovat edelleen kunnossa. Hintakehitykseen ei voi puuttua, vaan sen määrää markkinat, kiinteistöjohtaja jatkaa.

– Kyllähän Helsingin ydinkeskusta on edelleen se paikka, jonne uudet tulijat haluavat ensimmäiseksi liikkeensä asettaa.

Katso ylhäällä olevasta videosta, miltä Aleksanterinkadulla näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja