Jäätelöannokset suklaamurotikuilla

Kevään kunniaksi on ihana tehdä kevään ensimmäiset jäätelöannokset ja nauttia ne pihalla! Annoksiin on käytetty herkullisesta cookies suklaamurotaikinasta tehtyjä tikkuja. Ne sopivat myös sellaisenaan herkutteluun.

Annosten tekeminen onnistuu myös lapsilta, ja ne sopivat hyvin tarjottavaksi äitienpäivänä. Suolaiseksi palaksi sopivat paistovalmiit rukiiset savulohitäytteiset piiraset, vain paistaminen uunissa riitttää.

Katso myös Juhlakääretortun ja ohjeet äidille!

Sydämellistä äitienpäivää! Toivottelee neljän lapsen äiti Arja

Jäätelöannokset suklaamurotikuilla

noin 5 annosta

Cookies suklaatikut

noin 16 kpl

  • 1 pkt Cookies Suklaamurotaikinaa (400 g)

Leikkaa murotaikinapaketin kumpikin taikinalevy kohmeisena kahdeksaksi pitkäksi suikaleeksi. Voit paistaa suikaleet sellaisenaan, kääntää ne kierteelle tai pyritellä pyöreämmiksi tangoiksi.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8 min. Paistettaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että tikut eivät ole liian kauan uunissa ja pala.

Jäätelöannokset

  • Murustettuja Cookies Suklaatikkuja
  • Appelsiini- tai aprikoosihilloa tai muuta hilloa
  • Viinirypäleitä, (ananas)kirsikoita, persikoita, papaijaa ja tähtihedelmää ja/ tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
  • Vaniljajäätelöä
  • Suklaatikkuja
  • (Suklaakastiketta)

Pilko hedelmät. Kokoa annokset ohjeen järjestyksessä jäätelömaljoihin. Laita annosmaljoihin pohjalle murustettua suklaamurotikkua, sen jälkeen hilloa ja hedelmäpaloja sekä vaniljajätskipalloja. Aseta lopuksi joka annokseen varovasti 2-3 suklaatikkua pystyyn. Ole tarkkana etteivät tikut katkea. Voit halutessasi lisätä annokseen suklaakastiketta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat