Jäälohkareturman tuomio pysyi ennallaan

Taloyhtiön puheenjohtaja tuomittiin kuolemantuottamuksesta sakkoihin, kun kerrostalon katolta irronut jäälohkare osui kadulla kulkenutta miestä päähän kohtalokkain seurauksin.

Korkein oikeus on pitänyt voimassa Itä-Suomen hovioikeuden tuomion niin sanotussa jäälohkareturmassa. Kuopiolaisen asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja tuomittiin hovioikeudessa sakkoihin kuolemantuottamuksesta.

Iisalmelainen mies sai surmansa, kun kerrostalon katolta irronnut jäälohkare putosi hänen päähänsä. Onnettomuus sattui Kuopion keskustassa Kirjastokadulla tammikuussa 2003.

Kko: Puheenjohtaja laiminlöi turvallisuudesta huolehtimisen

Korkein oikeus katsoo, että hallituksen puheenjohtaja oli osin poikkeuksellisissa sääoloissa laiminlyönyt kiinteistön turvallisuudesta huolehtimisen. Hän oli siten tuottamuksellisesti aiheuttanut miehen kuoleman.

Asunto-osakeyhtiöllä oli kiinteistönhoitoa koskeva sopimus huoltoyhtiön kanssa. Melko yksityiskohtaiseen sopimukseen ei sisältynyt mainintaa katolle kertyneen jään ja lumen poistamisesta tai katon tarkkailusta. Siitä ei myöskään ollut erikseen sovittu tai keskusteltu.

Korkeimman oikeuden mukaan huoltoyhtiön kanssa tehdyn sopimuksen perusteella oli jäänyt epäselväksi, kenen vastuulle katon tarkkailu kuului. Sopimus ei siten ollut sellainen, että se olisi vapauttanut asunto-osakeyhtiön katon valvonnasta ja puhtaanapidosta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja