Mainos

Jaakonsaari ja Repo eri linjoilla vaalivoittajasta

SDP:n tuore europarlamenttipari, Mitro Repo ja Liisa Jaakonsaari, yritti etsiä tänään yhteistä säveltä MTV:n Huomenta Suomessa.

Revolla ja Jaakonsaarella näytti olevan raskaan tulosillan jälkeen erimielisyyttä siitä, kuka eurovaalit lopulta voitti.

- Tämä tulos on jonkinlainen yleiseurooppalainen protesti vanhalle nurkkakuntaiselle politiikalle, etsittiin vaihtoehtoja, sen takia mentiin liberaaliselle puolelle, Repo analysoi.

- Mihin, mihin liberaaliseen? Jaakonsaari keskeytti

- Nimenomaan oikeisto voitti eikä liberaali, Jaakonsaari opetti.

- Siis eikö se tämä keskusta, johon keskusta nyt kuuluu, siellä tuli kasvua, näin mä ymmärrän, Repo puolustautui.

Mitro Repo uskoo, että häneen on kanavoitunut osa eurovaaleissa annetuista protestiäänistä.

- Ehkäpä minäkin hiukan olen ollut tällainen vaihtoehtokanava.

Jaakonsaari ilmaisi selkeästi pettymyksensä vaalitulokseen.

- Olen surullinen ja ehkä vähän pelottaakin tietyllä tavalla. Tämä talouden taantuma ja oikeiston nousu on vakava ilmiö, hän sanoi.

"Repo pelasti demarit"

Vaikka vaalien voittajat ja häviäjät olisivat Revolla vielä hakusessa, Liisa Jaakonsaarella ja muilla demareilla on kuitenkin aihetta kiittää Repoa, mikäli on uskominen MTV:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin analyysia.

- Ehkä hänet koettiin raikkaana, hieman erilaisena ehdokkaana. Luulen, että häntä äänestettiin riippumatta puolueesta. Hän ehkä tavallaan pelasti SDP:n vaalituloksen. Olisi ollut melkoinen paukku, jos SDP olisi pudonnut yhteen edustajaan.

Grönlundin mukaan Revon saamat yli 71 000 ääntä kertovat siitä, että Repo on tällä hetkellä merkittävä toimija suomalaisessa politiikassa.

- Hänellä on ominaisuuksia jotka purevat tähän aikaan. Ehkä taloudellinen epävarmuus tuo tietynlaista kaipuuta hengelliseen johtajuuteen. Tosin aika vasta näyttää, miten hän toimii Euroopan parlamentissa, Grönlund sanoo.

Muita EU-vaaliuutisia:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.