Mainos

J.K. Rowling työstää uutta Harry Potter -kirjaa

Harry Potter -kirjojen luoja J.K. Rowling ilmoittaa kauan odotetun viidennen kirjan ilmestyvän piakkoin. Kirjoitusintoa laimentaneet plagiointisyytökset kumotiin eilen.

Teininoita Harry Potterin ihailijat ovat odottaneet hartaana uuden kirjan ilmestymistä. Julkisuudessa onkin kummasteltu, miksi kirjailija J.K. Rowling ei ole julkaissut Harry Potter -sarjan viidettä osaa. Kärkevimmät arvostelijat ovat ehtineet jo heittää ilmaan epäilyksen ideoiden ehtymisestä. Miljonääriksi Potter-hahmollaan noussut brittikirjailija paljastaa kuitenkin kirjan viivästymisen johtuneen raskaasta oikeudenkäynnistä, joka verotti inspiraatiota.

J.K. Rowling sanoi BBC:n lasten tv-kanavan haastattelussa, että amerikkalaisen kirjailijan Nancy Stoufferin nostama oikeusjuttu plagioinnista aiheutti stressin, joka hankaloitti kirjoitustyötä. Stouffer väitti Rowlingin varastaneen hänen kirjoistaan mm. henkilöhahmoja kansainväliseksi ilmiöksi nousseisiin Harry Potter -kirjoihin. Lisäksi oikeudessa puitiin J.K Rowlingin omistus- ja tekijänoikeutta Muggles-tuotemerkkiinsä. Nancy Stoufferin mielestä nimi on otettu hänen lastenkirjoistaan, joissa se tarkoittaa myyttistä hahmoa. Rowlingin kirjoissa "Muggles" tarkoittaa noitien tavallisille ihmisille antamaa nimeä.

Yhdysvaltalainen oikeusistuin päätti eilen, ettei Rowling ole kähveltänyt tuotemerkkinsä nimeä ja Stouffer tuomittiin maksamaan 50 000 dollaria oikeudelle valehtelemisesta.

Paljastuksia

Harry Potter and The Coblet of Fire -kirjan kansi.

Köyhästä yksinhuoltajaäidistä maailman maineeseen kohonnut Rowling paljasti BBC:lle, että suurin osa viidennestä kirjasta on kirjoitettu.
- Oikeudenkäynti vaikeutti erittäin paljon kirjan kirjoittamista. Jokainen, joka on joutunut mukaan oikeusjuttuun tietää, että prosessi on aikaaviepää ja se pyörii koko ajan mielessä. Nyt mielessä pyörii vain, mitä Harrylle ja kumppaneille tapahtuu, kirjailija sanoo.

Vaikka oikeuden päätös poisti suuren taakan kirjailijan harteilta kirjailija ei vieläkään ole päättänyt päivämäärää, milloin uusi kirja ilmestyy kauppojen hyllyille. -En lähtisi vielä lyömään lukkoon tarkkaa julkaisupäivää, mutta siihen ei mene enää kauaa. Olen kirjoittanut kirjaa jo paljon, mutta enempää en halua kertoa.

Epäilijöille tarkennukseksi, että viidennen Potter-kirjan alku, puoliväli ja loppu on jo kirjoitettu. -Tiedän, että moni Potter-fani olisi valmis lukemaan kirjan jo nyt, mutta perfektionistina haluan vielä hieman hioa tarinaa, Rowling sanoo. Teininoidan luoja vakuuttaa, että uusi kirja tulee olemaan yhtä paksu kuin edellinenkin ja lisäksi lukijoille esitellään ainakin yksi uusi hahmo.

Kun viides Harry Potter-kirja on purkissa, J.K. Rowling aikoo unohtaa hetkeksi nuorien noitien seikkailut ja pysytellä tässä maailmassa. Kirjailija on ilmoittanut saavansa lapsen ensi keväänä aviomiehensä Neil Murrayn kanssa. Rowlingilla on edellisestä liitostaan tytär Jessica.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.