Mainos

Itella uhmaa Viestintäviraston käskyä alentaa hintojaan

Itella ei aio alentaa postilähetystensä hintoja Viestintäviraston määräyksestä huolimatta. Virasto on vaatinut yhtiötä alentamaan kirjeiden ja enintään kymmenen kiloa painavien postipakettien hintoja toukokuun alusta lähtien.

Viestintäviraston mukaan kirjeiden ja pakettien hinnoissa on 25 prosenttia ylimääräistä, koska Itella lisää niihin muiden palveluidensa kuluja.

Säännösten mukaan näiden niin sanottujen yleispalvelutuotteiden hintoihin ei saa sisällyttää kuluja, jotka eivät aiheudu niiden tuottamisesta.

Itellan mukaan hintojen lasku ei ole mahdollista, sillä taantuma ja kirjeiden vaihtuminen sähköiseen muotoon ovat leikanneet jyrkästi postin määrää. Postinjakajat joutuvat kuitenkin yhä kiertämään reittinsä, vaikka kannettavaa on vähemmän.

Yhtiön mukaan Viestintäviraston laskelmat perustuvat vanhoihin, vuoden 2008 lukuihin. Tämän jälkeen tilanne on muuttunut huomattavasti.

- Itellan postiverkossa kulkevien lähetysten määrä on vähentynyt radikaalisti. Ja koska verkkomme kustannukset ovat lähes kiinteät - 7 000 postinjakajaa ja lähes tuhat postimyymälää on pystyssä joka arkipäivä - yksikkökohtainen kustannus nousee, sanoo liiketoimintaryhmän johtaja Kari Kivikoski.

Itella antoi Viestintävirastolle tänään selvityksen maksujensa kustannusperusteista ja hinnoittelusta.

Kivikosken mukaan yhtiö on esittänyt virastolle neuvottelua uusien laskelmien läpikäymiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.