Mainos

Italiasta löytyi yksisarvinen kauris

Myytti yksisarvisista ei ilmeisesti olekaan pelkkä myytti. Italialaiselta luonnonsuojelualueelta on nimittäin löytynyt metsäkauris, jonka otsassa kasvaa keskellä sarvi.

1-vuotias metsäkauris syntyi vankeudessa tutkimuskeskuksen puistossa toscanalaisessa Praton kaupungissa lähellä Firenzeä. "Yksisarviseksi" nimetyllä eläimellä uskotaan olevan geneettinen vika, sillä sen kaksossisaruksella on kaksi sarvea.

Praton Luonnontieteiden keskuksen johtaja Gilberto Tozzi arvelee, että tämänkaltaiset poikkeavuudet ovat saattaneet inspiroida yksisarvisen myytin syntyä.

Yksisarvinen, hevosenkaltainen olento, jolla on maagisia parantavia voimia, on esiintynyt legendoissa ja tarinoissa läpi historian, aina muinaisista ja keskiaikaisista teksteistä Harry Potterin seikkailuihin.

Yksisarviset kauriit ovat harvinaisia mutta eivät ennenkuulumattomia. Asiantuntijoiden mukaan vielä harvinaisempaa on kuitenkin se, että sarvi on keskellä päätä.

Muiden nisäkkäiden on uskottu myötävaikuttaneen yksisarvisen myyttiin. Näiden joukossa on muun muassa sarvivalas, jolla on pitkä, spiraalimainen torahammas.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.