Italialaismedia julkaisi järisyttävän Ferrari-huhun: takavuosien kultasormi ehdolla tallipäälliköksi

Huhut Ferrarin F1-tallipäällikkönä viimeisten neljän kauden ajan toimineen Mattia Binotton tulevaisuudesta ovat voimistuneet aina siitä lähtien, kun italialaismediassa kerrottiin kaksi viikkoa sitten hänen mahdollisesta lähdöstään. Nyt tallipäällikköpeliin on liitetty yksi todellinen yllätysnimi.

Pitkän uran Ferrarilla tehnyt Binotto nousi tallipäälliköksi sen jälkeen, kun Maurizio Arrivabene sai lähteä kauden 2018 päätteeksi. Alkuun Binotton vastuulla oli myös teknisen johtajan rooli, joka on sittemmin jaettu useamman muun insinöörin kesken.

Kun tallin edelliset maailmanmestaruudet ovat edelleen vuosilta 2007 (kuljettajat) ja 2008 (valmistajat), on luonnollista, että Binotton roolin tiimoilta käydään kriittistäkin keskustelua.

Kaksi viikkoa sitten Binotton mahdollisesta lähdöstä uutisoinut Maranellon sisäpiiriläinen Leo Turrini nosti esiin kaksi mahdollista nimeä Binotton korvaajaksi. Ensimmäinen oli Alfa Romeon F1-tiimiä johtava Frederic Vasseur ja toinen Ferrarin GT-ohjelmaa johtava Antonello Coletta. Heti seuraavana päivänä La Gazzetta dello Sport uutisoi Binotton lähtevän vuodenvaihteessa.

Ferrari päätyi näiden artikkeleiden jälkeen poikkeukselliseen ratkaisuun ja tyrmäsi huhut omalla tiedotteellaan. Tämä ei kuitenkaan saanut huhuja laantumaan, vaan kävi pikemminkin päinvastoin.

Vasseuria pidetään yhä vahvimpana ehdokkaana tehtävään, ja Gazzettan tietojen mukaan ranskalainen olisi halukas tekemään tallissa selkeän jaon ykkös- ja kakkoskuljettajien välillä. Ykköseksi nousisi Vasseurillekin tuttu Charles Leclerc, ja Carlos Sainz saisi tyytyä apumiehen rooliin.

La Stampa hämmentää kuitenkin vielä soppaa nostamalla esiin yhden uuden ehdokkaan: viime vuodet F1-sarjan urheilullisesta puolesta vastaavanneena johtajana toimineen Ross Brawnin. Torinolaislehden uutista siteeraa muun muassa Motorsport Week -sivusto.

F1-johtajapestinsä viikko sitten Abu Dhabissa hyvästellyt Brawn työskenteli Ferrarin teknisenä johtajana vuodet 1997–2006 ja oli tuomassa tallille viittä kuljettajien ja kuutta valmistajien maailmanmestaruutta.

Brawnin pestaaminen tallipäälliköksi tarkoittaisi merkittävää muutosta Ferrarin politiikassa. Tallin neljä edellistä tallipäällikköä ovat kaikki olleet italialaisia. Viimeisin ei-italialainen tallipäällikkö on vuodet 1993–2007 tallia johtanut Jean Todt. Ranskalainen kultasormi toimi Ferrari-vuosiensa jälkeen FIAn puheenjohtajana 2009–2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja