Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Italialaiset mantelibiscotit 20.1.2000

Julkaistu 28.05.2001 15:47

Toimittaja Sonja Blåberg
1 1/2 dl kokonaisia manteleita kuorineen
vajaa 4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3 isoa kananmunaa
1 tl vaniljaesanssia
tai vaniljasokeria

levitä mantelit uunipellille ja paahda niitä uunissa 175 asteessa noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele mantelit suurehkoiksi palasiksi.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Tee kolo kuivien aineiden keskelle. Riko koloon kaksi munaa. Lisää koloon vielä vaniljaesanssi ja sekoita ensi puuhaarukalla ja lopuksi käsin. Kun taikina on hyvin sekoittunut (sen tulee olla melko kovaa ja kuivaa) sekoita taikinaan käsin mantelirouhe.

Jaa taikina kahteen ja pyöritä siitä jauhotetulla pöydällä kaksi tankoa (yksi tanko n. 5 cm leveä ja 30 cm pitkä). Voitele tangot jäljelle jääneellä munalla. Paista tangot uunissa 175 asteessa kullankeltaisiksi. Ota pelti uunista ja leikkaa kuumasta tangosta sahateräisellä veitsellä vinoja, vajaan 2 cm viipaleita.

Nosta viipaleet takaisin pellille. Paahda keksi vielä rapeiksi uunissa 5-10 minuuttia. Jäähtyneet biscotit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa viikkoja.

Lisää aiheesta:

"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

  • 12:17
    Kissat

    Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille