Italialaiset mantelibiscotit 20.1.2000

Toimittaja Sonja Blåberg
1 1/2 dl kokonaisia manteleita kuorineen
vajaa 4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3 isoa kananmunaa
1 tl vaniljaesanssia
tai vaniljasokeria

levitä mantelit uunipellille ja paahda niitä uunissa 175 asteessa noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele mantelit suurehkoiksi palasiksi.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Tee kolo kuivien aineiden keskelle. Riko koloon kaksi munaa. Lisää koloon vielä vaniljaesanssi ja sekoita ensi puuhaarukalla ja lopuksi käsin. Kun taikina on hyvin sekoittunut (sen tulee olla melko kovaa ja kuivaa) sekoita taikinaan käsin mantelirouhe.

Jaa taikina kahteen ja pyöritä siitä jauhotetulla pöydällä kaksi tankoa (yksi tanko n. 5 cm leveä ja 30 cm pitkä). Voitele tangot jäljelle jääneellä munalla. Paista tangot uunissa 175 asteessa kullankeltaisiksi. Ota pelti uunista ja leikkaa kuumasta tangosta sahateräisellä veitsellä vinoja, vajaan 2 cm viipaleita.

Nosta viipaleet takaisin pellille. Paahda keksi vielä rapeiksi uunissa 5-10 minuuttia. Jäähtyneet biscotit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa viikkoja.

Lue myös:

    Uusimmat