Mainos

Itälä tukee Kataista: Turvapaikanhakijoiden väärinkäytöksistä uskallettava puhua

Kokoomuksen europarlamentaarikko ja eurovaaliehdokas Ville Itälä torjuu kokoomusjohtoon kohdistuneen arvostelun maahanmuuttokeskustelussa. Puoluetta on syytetty maahanmuuttokysymyksellä pelaamisesta ja siitä, ettei johto riittävän selvästi irtisanoudu maahanmuuttovastaisista puheista.

- Jyrki Katainen on toiminut juuri niin kuin puheenjohtajan pitääkin. Vaalien alla asiat helposti kärjistyvät ja sanoma vääristyy. Katainen on ottanut kokoomuslaisen kannan ja kertonut, mikä se on, Itälä kirjoittaa MTV:n netin Vaaliväittelyssä.

Lue myös:

Itälä muistuttaa, että Katainen on selkeästi kieltänyt kokoomuksen eurovaaliehdokasta Kai Pöntistä käyttämästä rasistiseksi tulkittavia mainoksia. Pöntinen julkaisi Helsingin Sanomissa mainoksen, jossa hän kehotti laittamaan stopin "sosiaalipummimaahanmuuttajille".

Katainen totesi Huomenta Suomen vaalitentissä tänä aamuna pitävänsä tärkeänä sitä, että maahanmuuttoasioista keskustellaan. Samaa mieltä on myös Itälä.

- Pitää auttaa niitä, joiden henki on uhattuna ja joilla ei enää ole kotia. On uskallettava myös sanoa, että turvapaikanhakijan statusta ei saa käyttää väärin, kuten Katainenkin jo totesi. Väärinkäyttö on omiaan lisäämään rasismia ja varsinkin, jos asiasta ei voi puhua, Itälä arvioi.

Paasilinna: Katainen komppaa suvaitsemattomia lausuntoja

Itälän kommentit ovat vastaus SDP:n ehdokkaan Petra Paasilinnan tekstiin, jossa hän syyttää Kataista suvaitsemattomien lausuntojen komppaamisesta.

- Katainen ei suostu sanoutumaan irti jyrkistä suvaitsemattomuuden ilmauksista, Paasilinna arvioi.

Paasilinna sanoo, että suvaitsevaisuuden lisäämiseksi on tehtävä työtä. Hän kertoo kokeneensa itse diplomaattina, millaista on olla ulkomaalainen, joka yrittää sopeutua muun väestön elämään.

- Aina se ei ole helppoa, ja joskus ei vain enää jaksa. Positiivinen palaute muilta auttaa sopeutumaan. Se on viisasta ulkomaalaispolitiikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.