Mainos

Israelin vaalipäivästa palestiinalaisten vihan päivä

Palestiinalaisryhmien yhteenliittymä on julistanut Israelin vaalipäivän tiistain "vihan päiväksi".

Vihan päivän julistamisen tarkoituksena on ryhmien mukaan osoittaa, että palestiinalaiset sitoutuvat kansannousun eli intifadan jatkamiseen.

Kansalliset ja islamilaiset joukot -niminen yhteenliittymä vaati eilisessä tiedotteessaan ihmisiä mielenosoituksiin osoittamaan tukeaan kansannousulle. Yhteenliittymään kuuluvat muun muassa ääri-islamilaiset Hamas- ja Islamilainen Jihad -ryhmät sekä myös palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Fatah-liike.

Yhteenliittymä ylisti Israelissa asuvia palestiinalaisia, jotka eivät aio äänestää kumpaakaan pääministeriehdokasta. Monet Israelin arabit ovat sanoneet boikotoivansa vaaleja.

Tiistain vaaleissa ovat ehdolla työväenpuoluetta edustava pääministeri Ehud Barak ja oikeistolaisen Likud-puolueen johtaja Ariel Sharon. Ultraortodoksinen juutalaispuolue on asettunut tukemaan Sharonia vaaleissa, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet. Yhdistyneellä toorajuutalaisuuden puolueella on viisi paikkaa Israelin parlamentissa. Puolueen ehdokasvalinta oli odotettu. Mielipidemittausten mukaan Sharon voittaa vaalit selvästi.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.