Mainos

Israelin tulimeri ja koruttomat kuolleet rungot - katso kuvat

Israelin maastopalo on jatkanut raivoamistaan tänään. Pelastusviranomaiset tosin arvioivat palon osoittaneen pieniä laantumisen merkkejä, mutta varoittivat samalla ennenaikaisesta optimismista.

Sammutustöihin osallistui kymmenkunta ulkomaista sammutuslentokonetta, ja maastossa liekkejä taltutti kellon ympäri lähes 600 palomiestä. Joukossa oli noin 100 bulgarialaista, mutta myös jordanialaisia ja jopa palestiinalaisten itsehallinnon lähettämiä työntekijöitä.

Valtavan maastopalon kanssa kamppaileva Israel on pyytänyt sammutusapua myös Suomelta.

Palo alkoi torstaina Karmelvuoren rinteiltä, ja lauantaina sen pelättiin jo uhkaavan Haifan yliopistoa. Palossa on kuollut yli 40 ihmistä, ja tuli on tuhonnut 4000 hehtaaria maata ja nelisen miljoonaa puuta.

Paikallinen poliisiviranomainen arvioi lauantaina, että paloa ei saada hallintaan ainakaan ennen sunnuntaita. Toisen viranomaisen mukaan sen jälkeenkin menee vielä viikko ennen kuin tuli on kokonaan sammutettu.

Israelin poliisin mukaan palo on saattanut saada alkunsa retkeilijöiden varomattomasta tulenkäsittelystä. Kaksi ihmistä on pidätetty.

(MTV3 - STT - DPA - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.