Mainos

Israelin päämies sai kylmän kohtelun Valkoisessa talossa

Yhdysvaltain ja Israelin yleensä hyvät välit ovat selkeästi jäähtymässä. Yhdysvalloissa vierailulla oleva Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sai huomata sen viileässä vastaanotossa Valkoisessa talossa eilisiltaisen vierailun aikana.

Benjamin Netanjahu kuva: EPA

Tilanteen tulehtuneisuutta osoittaa se, että pääministeri Netanjahu saapui Valkoiseen taloon ilman valtionpäämiehille yleensä varattuja juhlallisuuksia.

Israelin päätös jatkaa siirtokuntien rakentamista ei miellytä Yhdysvaltoja ja päätös on tuomittu laajasti muuallakin.

Puolitoista tuntia kestäneiden keskustelujen sisältö pidettiin myös tiukasti poissa julkisuudesta, eikä neuvottelujen jälkeen pidetty tiedotustilaisuutta.

Yhdysvallat ei pidä Israelin uudesta uhmakkuudesta, josta Netanjahun Washingtonissa pitämä puhe antoi esimakua.

- Juutalaiset rakensivat Jerusalemin 3000 vuotta sitten, ja juutalaiset rakentavat sitä tänään. Jerusalem ei ole siirtokunta, se on pääkaupunkimme, Netanjahu jylisi.

Netanjahu antoi myös ymmärtää, että rauhanneuvottelut voivat lykkääntyä vuodella mutta päätöstä 1 600 uuden asunnon rakentamisesta Itä-Jerusalemiin ei muuteta.

Kiusallinen tilanne yritetään hoitaa Yhdysvalloissa mahdollisimman matalla profiililla, sillä Valkoisella talolla ei ole käytännössä paljoakaan painostuskeinoja, ja maan kongressi on yhä tiukasti Israelin takana.

Katso Rita Strömmerin juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.