Viisi ihmistä kuollut Israelin iskussa Syyrian Damaskoksessa

Israel teki lauantaina iskun asuinrakennukseen Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa 0:56
Syyrian sotaa tarkkailevan järjestön mukaan rakennuksessa oli meneillään Iraniin sidoksissa olevien johtajien tapaaminen.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan isku kohdistui Iraniin sidoksissa olevien johtajien tapaamiseen.

Israel on tehnyt tänään iskun asuinrakennukseen Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa, kertoo Syyrian valtion uutistoimisto Sana.

Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan rakennuksessa oli meneillään Iraniin sidoksissa olevien johtajien tapaaminen. Järjestön mukaan iskussa kuoli viisi ihmistä ja koko nelikerroksinen rakennus tuhoutui.

– Kuulin räjähdyksen ja näin suuren savupilven. Minuutteja myöhemmin kuulin ambulanssien äänen, paikallinen asukas kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan iskun kohteena olleessa kaupunginosassa tiedetään asuvan Iranin vallankumouskaarti IRGC:n johtajia ja Irania kannattavien palestiinalaisryhmien jäseniä.

– Kohteena olivat varmasti näiden ryhmien korkea-arvoiset jäsenet, järjestön johtaja Rami Abdel Rahman arvioi.

Israel on viime aikoina tehnyt iskuja äärijärjestö Hizbollahin kohteisiin Syyriassa ja Libanonissa. Jännitteet alueella ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas hyökkäsi Israeliin lokakuussa ja Israel aloitti massiivisen sotaoperaation Gazassa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan STT:n tiedoilla 20.1.24 kello 11.54.

Lue myös:

    Uusimmat