Mainos

Isovanhemmat haluavat tapaamisoikeuden lastenlapsiinsa

Vanhempien erotessa isovanhemmat kokevat useasti ongelmalliseksi lastenlapsensa tapaamisen.

MTV3:n Studio55:n tekemän nettikyselyn perusteella isovanhemmat haluaisivat laillisen tapaamisoikeuden lastenlapsiinsa vanhempien erotessa. Vastanneista peräti 83 prosenttia kannattaa lakia isovanhempien tapaamisoikeudesta.

Noin neljä prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo, etteivät he saa nähdä lastenlapsiaan ollenkaan. Esimerkiksi Englannissa ja Ruotsissa isovanhemmalla on tapaamisoikeus myös vanhempien eron jälkeen.

Isovanhemmat ry:n puheenjohtaja Pekka Leinonen muistuttaa kuitenkin, että kaiken keskiössä on lapsen oikeus tavata isovanhempiaan.

- Ehkä sitä lakia tarvitaan sovitteluun, kun kaksi sukua törmäävät toisiinsa. Täytyy kuitenkin ennen muuta muistaa se, että lapsen oikeudesta on kysymys, muistuttaa Leinonen.

Vastaajista lähes 80 prosenttia kertoo lisäksi, että haluaisi tavata lastenlapsiaan useammin.

- Kun perheet hajoavat, niin isovanhemmat useasti ajattelevat, että heillä olisi annettavaa ja he voisivat pelastaa jotakin tässä rikkinäisessä tilanteessa. Ehkä siinä on tällainen tiedostamaton halu korjata jotain. Kuinka tärkeitä me sitten isovanhempina olemme lastenlapsille, se on sitten varmasti yksilökysymys.

Juhlapyhinä lasten ja isovanhempien tapaamiset useasti onnistuvat. Vastaajista 80 kertoo viettävänsä juhlapyhinä aikaa lastenlapsiensa kanssa. 13 prosenttia sen sijaan kertoo, että heillä ei ole tapana juhlistaa pyhiä lastenlapsiensa kanssa, vaikka he itse niin haluaisivat.

Studio55 teki viime kuussa kyselyn, johon vastasi lähes 1900 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.