Mainos

Islamilainen jihad ei lopeta iskuja Israelissa

Palestiinalainen äärijärjestö Islamilainen jihad ei aio lopettaa iskujaan Israelin alueella, järjestön Gazan alueen johtaja Mohammed al-Hindi sanoo.

- Islamilainen jihad jatkaa vastarintaansa miehitystä vastaan, al-Hindi sanoi.

Hänen mukaansa iskuja jatkettaisiin, vaikka eri palestiinalaisryhmät hyväksyisivät sopimuksen, jonka valmistelu tuli julkisuuteen eilen. Al-Hindin mukaan sopimus koskee palestiinalaisjohdon yhtenäistämistä eikä niinkään iskujen lopettamista, toisin kui viranomaiset ovat aiemmin kertoneet.

Äärijärjestöt Hamas ja Al Aksan marttyyrien prikaatit ilmoittivat jo eilen, etteivät ne aio lopettaa iskuja Israelissa. Tänään yksi palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Fatah-järjestön johtajista sanoi, että sopimuksesta neuvotellaan yhä.

Israelin armeija pidätti kuusi PFLP-äärijärjestön jäsenten sukulaista Länsirannan Beit Dajanin kylässä lähellä Nablusia, palestiinalaiset silminnäkijät sanoivat. Lisäksi armeija tuhosi palestiinalaismilitantin ja toisen itsemurhapommittajan perheiden kodit lähellä Hebronia ja Betlehemiä, armeijalähteet ja silminnäkijät kertoivat. Ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet jyrkästi Israelin hiljattain aloittaman linjan tuhota iskuihin osallistuneiden kotitaloja. Armeijan mukaan 21 taloa on tuhottu sen jälkeen, kun operaatio aloitettiin heinäkuussa.

(MTv-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.