Isku Venäjän sotilaslentokentällä: Video näyttää räjähdyksen ja tuhot

Ukraina iski Venäjän hallitsemaan lentotukikohtaan 0:39
Ukrainan isku Venäjän hallussa pitämään lentotukikohtaan tallentui drone-videolle.

Videon perusteella lentotukikohdassa sijaitseva rakennus tuhoutui iskussa.

Ukraina väittää iskeneensä Venäjän miehittämään lentotukikohtaan Tarasivkan kylässä Hersonin alueella Etelä-Ukrainassa.

Uutistoimisto Reuters on vahvistanut sotabloggaajien julkaisemalla ja haltuunsa saamalla videolla näkyvän lentotukikohdan sijainnin. Hyökkäyksen ajankohtaa ei ole voitu varmistaa.

Lennokin kuvaamalla videolla näkyy, kuinka tukikohdassa sijaitseva rakennus tuhoutuu. Lisäksi ainakin yksi lentokone vaikuttaa vähintään vaurioituneen hyökkäyksessä. Tiedossa ei ole, mitä tuhoutuneen rakennuksen sisällä säilytettiin.

Hyökkäyksen tekotavasta ei ole varmaa tietoa. Eri lähteissä on spekuloitu, että isku olisi tehty joko Yhdysvaltain lahjoittamilla JDAM-ER-pommeilla tai brittiläis-ranskalaisilla Storm Shadow/SCALP -risteilyohjuksilla.

Lokakuussa Ukraina hyökkäsi Venäjän sotilaslentokenttää vastaan hieman vastaavanlaisesti Yhdysvaltain antamilla ATACMS-ohjuksilla, joilla se tuhosi ja vaurioitti raportoidusti useita venäläisisiä sotilashelikoptereita.

Taistelut jutun alussa olevan videon kuvausalueella Hersonissa ovat kiihtyneet syksyn aikana. Ukraina on kertonut vallanneensa Dneprjoen itäpuolelta useita sillanpääasemia. 

Venäläismedioissa ehdittiin viime viikolla jo julkaista Dneprjoelta uutinen, jonka mukaan venäläisjoukot siirtyvät "parempiin asemiin". Uutiset vedettiin kuitenkin takaisin vain minuutteja myöhemmin.

Reutersin mukaan Venäjä on aikaisemminkin puhunut joukkojen siirtämisestä "parempiin asemiin", kun kyse on todellisuudessa ollut vetäytymisestä.

Lue myös:

    Uusimmat