Isis-johtajan tappoiskussa haavoittunut Yhdysvaltain sotilaskoira palasi tehtäviinsä – sai vuolaita kehuja Trumpilta

Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin tappoiskussa haavoittunut Yhdysvaltain maavoimien koira on palannut takaisin palvelukseen.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mukaan koira oli jahdannut al-Baghdadia tunneliin, jossa äärijärjestön johtaja tappoi itsensä ja kolme lasta räjähdevyöllä. Koira haavoittui lievästi räjähdyksessä.

Koira, jonka nimeä maavoimat ei ole suostunut toistaiseksi paljastamaan, on saanut myös presidentillisiä kehuja. Trump muun muassa tviittasi maanantaina koiran kuvan ja kehui tätä isoin kirjaimin mahtavasta työstä.

Operaatiossa ei haavoittunut Yhdysvaltain sotilaita.

Al-Baghdadin jäänteet haudattiin mereen, kertoivat Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin lähteet maanantaina. Pentagon ei kertonut mihin ja milloin jäänteet haudattiin.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä. 

Henkilöllisyys varmistettiin alushousuista

Tiuhaan olinpaikkaansa vaihtaneen Isis-johtajan kannoilla oltiin kuukausia, kertoi Syyrian kurdijohtoisten SDF-joukkojen edustaja maanantaina.

Al-Baghdadin henkilöllisyys varmennettiin lopulta tämän alushousuista, jotka peitetehtävissä toiminut agentti oli onnistunut saamaan haltuunsa.

SDF oli Yhdysvaltain johtaman liittouman pääkumppani vuosia kestäneessä Isisin vastaisessa taistelussa Syyriassa. SDF:n edustajan mukaan al-Baghdadin tappoiskuun johtaneet tiedustelutiedot olivat pitkälti kurdijoukkojen hankkimia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja