Mainos

Isien osuus perhevapaista kasvaa

Yhä useampi isä käyttää etuuksia, mutta vapaalla ollaan edelleen melko lyhyt aika.

Vanhempainpäivärahaa saaneiden isien määrä on kasvanut yli kolmanneksen viidentoista viime vuoden aikana. Vuonna 2009 etuuksia käyttäneitä isiä oli yli 54 000. Isille vuoden aikana korvattujen päivien määrä keskimäärin on kuitenkin kasvanut vain viisi päivää 15:stä 20:een.

Vaikka vanhempainpäivärahaa saaneiden isien määrä on kasvanut selvästi, ylivoimaisesti suurin osa vanhempainpäivärahapäivistä korvataan edelleen äideille.

Vuonna 2009 isien osuus kaikista korvatuista vanhempainpäivärahapäivistä oli alle seitsemän prosenttia.

Suurin osa isistä saa vain isyysrahaa

Vuonna 2009 niin sanottua perinteistä isyysrahaa oli saanut yli 48 000 isää. Isäkuukauden etuuksia oli saanut yli 10 000 isää, mikä on noin viidennes enemmän kuin edellisenä vuonna.

Isäkuukauden pitäneiden määrä on kasvanut vuosittain, mutta edelleen suurin osa vanhempainpäivärahaa saaneista isistä saa vain isyysrahaa.

Isät ovatkin innostuneet pitämään etenkin juuri heille tarkoitettuja vapaita. Isien lisääntynyt etuuksien käyttö näkyy vain vähän muissa perhe-etuuksissa. Esimerkiksi kotihoidon tukea saaneiden miesten määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa yhden prosentin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.