Mainos

Isä teki 12-vuotiaan kehitysvammaisen tyttärensä raskaaksi

Porvoon käräjäoikeus on antanut välituomion jutussa, jossa perheen isä ja äiti olivat syytteessä perheen lapsiin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista. Oikeus ratkaisi välipäätöksessä syyllisyyden, mutta ei ottanut kantaa rikosnimikkeisiin tai rangaistuksiin, vaan passitti syytetyt mielentilatutkimuksiin.

Porvoon käräjäoikeus antoi välituomiosta julkisen selosteen. MTV3 uutiset ei julkaise isän tai äidin nimiä lasten suojelemiseksi.

Oikeuden mukaan perheen isä oli käyttänyt tytärtään hyväksi ja ollut useasti tämän kanssa sukupuoliyhteydessä. 12-vuotias keskiasteisesti kehitysvammainen tytär oli tullut raskaaksi.

Isä oli myös vaatinut vanhempaa poikaa katsomaan vanhempien sukupuoliyhteyksiä ja toistuvasti vaatinut poikaansa tyydyttämään itseään.

Oikeuden mukaan poika oli ainakin yhden kerran kosketellut äitinsä paljaita rintoja, kerran äitinsä sukupuolielintä ja äiti oli ainakin yhden kerran kosketellut kädellään pojan sukupuolielintä. Kaikki edellä kuvatut teot ovat tapahtuneet perheen isän seuratessa vieressä. Teot ajoittuivat syyskuun 2003 ja elokuun 2006 välille.

Äitiä syytettiin lapseen kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeus ei siis vielä ottanut kantaa rikosnimikkeisiin.

Tyttären hyväksikäyttö

Perheen isää syytettiin niin pojan kuin tyttären osalta lapseen kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden mukaan perheen isä on ollut alle 16-vuotiaan keskiasteisesti kehitysvammaisen tyttärensä kanssa sukupuoliyhteydessä sekä tehnyt seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä.

Isä oli vuosina 2005 - 2007 kosketellut asianomistajaa wc-tiloissa sukupuolielimestä sekä ainakin syksystä 2007 lukien helmikuuhun 2008 saakka ollut tyttärensä kanssa toistuvasti, useita kertoja viikossa, sukupuoliyhteydessä sillä seurauksella, että 12-vuotias asianomistaja on tullut raskaaksi.

Isää syytettiin myös tyttären raiskauksesta.

Tältä osin oikeus totesi, ettei näyttöä ollut.

-Ennemminkin sukupuoliyhteyksiin on päästy hyväksikäyttämällä lapsen kehitystasoa, ymmärtämättömyyttä ja luottamusta isäänsä, oikeus lausui.

Oikeus katsoi, että näyttämättä oli myös jäänyt se, että äiti olisi tehnyt tyttärelleen seksuaalisia tekoja.

Muutakin väkivaltaa

Isää syytettiin myös pahoinpitelyistä.

Oikeuden mukaan perheen isä oli syyskuusta 2006 helmikuuhun 2008 tehnyt toistuvasti ruumiillista väkivaltaa alaikäiselle tyttärelleen lyömällä tätä kädellään kasvoihin.

Poikaa oli pahoinpidelty nyrkiniskuin maaliskuussa 2007. Poikaa oli pahoinpidelty myös kesäkuussa 2007 nyrkiniskuin päähän ja vatsaan sekä repimällä ja heittelemällä. Nyrkiniskut jatkuivat elokuussa 2007.

Perheen äitiä oli pahoinpidelty lyömällä kasvoihin syyskuussa 2007, kun äiti ajoi autoa.

Oikeus katsoi isän syyllistyneen myös eläisuojelurikoksiin, koska hän oli kesällä 2006 heittänyt kissan päin betoniportaita sillä seurauksella, että kissa on kuollut. Heinäkuussa 2007 isä lopetti koiran lyömällä koiraa päähän kirveellä ainakin kahdesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.