Mainos

IS: Poliisi kieltäytyi lintuharrastajien avusta – olisiko Nela voitu löytää aiemmin?

Lintujen laskijat tarjosivat poliisille apua Nela Utkinan etsinnässä. Lintujen laskentaa tehtiin myös alueella, josta kadonnut Nela Utkina löydettiin. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Poliisi kuitenkin kieltäytyi Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa ry:n ehdotuksesta. Yhdistys oli sattumalta viime keväänä tehnyt Nuuksiossa laajan linnustolaskennan, jossa osa Nuuksiosta oli jaettu 98 osa-alueeseen, joista jokaisella oli omat laskijansa.

Tutkimusalue olisi kattanut Utkinan katoamispaikan, johon poliisin Vapaaehtoiselle etsintäpalvelulle osoittama alue ei yltänyt.

Nela Utkinaa etsivät omaiset, viranomaiset, poliisia maastossa avustanut Vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja omin neuvoin vesistöetsintöjä tehnyt vapaaehtoinen Facebook-ryhmä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Teemu Kruskopf totesi Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei ota kantaa, olisiko tapaus selvinnyt ja sitä kautta omaisten epätietoisuus ja tuska lyhentynyt, jos tarjoukseen olisi tartuttu.

Maastoetsinnät oli alusta lähtien kohdistettu Pitkäjärven länsipuoliseen maastoon. Löytöpaikka sijaitsi toisella puolella järveä.

Utkina ehti olla kadonneena kahdeksan viikkoa ennen kun lähitalon asukas löysi tämän ruumiin ollessaan metsässä harvennustöissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.