Mainos

IS: Päivi Räsäsellä yhteyksiä vanhoilliseen Luther-säätiöön

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on ottanut kantaa homoseksuaalisuuteen myös vanhoillisen Luther-säätiön julkaisemassa pamfletissa. Ilta-Sanomien mukaan Räsänen linjaa pamfletissa, että homous on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Luther-säätiö on tullut tunnetuksi muun muassa naispappeuden vastustajana.

Ilta-Sanomien mukaan säätiön kustantama opetusvihkonen julkaistiin vuonna 2004, siis samana vuonna kuin Räsänen nousi puolueensa johtoon.

Räsäsen mielestä homouden yleistyminen muun muassa lisää lasten riskiä joutua seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi. Lisäksi hän arvioi, että homot ovat "rikkinäisiä".

- Homoyhteisön yleisimpänä vaikuttavat irtosuhteet ja vaihtuvat parisuhteet, Räsänen kirjoittaa pamfletissaan Ilta-Sanomien mukaan.

Luther-säätiö on kirkon sisällä toimiva erittäin vanhoillinen liike. Se vastustaa muun muassa naispappeutta ja homopareja, ja sen raamatuntulkinta on kirjaimellista.

Viime aikoina säätiö on joutunut kahnauksiin kirkon kanssa ja se on alkanut vihkiä omia pappejaan. Kirkko ei näitä kuitenkaan tunnusta.

Ilta-Sanomien mukaan Räsänen ja säätiön piispana toimiva Matti Väisänen ovat läheisiä perheystäviä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.