IS: Päivi Räsänen ei sallisi aborttia tyttärelleen, vaikka raskaus olisi alkanut raiskauksesta – "Radikaalifeministit ovat tehneet naisille karhunpalveluksen", Räsänen sanoo uutuuskirjassaan

Kansanedustaja, ex-ministeri ja -puoluejohtaja Päivi Räsänen on kirjoittanut kirjan, joka perkaa hänen aborttinäkemyksiään.

Abortti politiikan välineenä 7:21

Video: Katso keskustelu abortista politiikan välineenä!

​​​​​​​Kristillisen Uusi Tie -kustantamon julkaisemassa kirjassa Räsänen argumentoi, miksi vastustaa aborttia, jota pitää "ihmisarvon loukkaamisena".

– Radikaalifeministit ovat tehneet tahtomattaan ja ymmärtämättään karhunpalveluksen naisille, Räsänen kirjoittaa.

Räsänen katsoo, että jokaisella äidillä on "vahva vaisto suojella kohdussa kasvavaa lastaan", ja että abortti "sotii murskaavasti luonnollista hoivaviettiä vastaan".

Räsänen myös mainitsee Timo Soinin abortinvastaisuudesta nousseen kohun.

Aborttia käsitellään monelta kantilta

Kirjassa käsitellään esimerkiksi aborttioikeuden historiaa, kehitysvammaisille sikiöille tehtäviä abortteja sekä kysymystä siitä, koska ihmisyksilön elämä alkaa.

Erään luvun otsikko on "Myöhäiset abortit rinnastuvat lapsensurmaan".

Varsinkin kirjan loppupuolella tilaa saa myös kristillinen etiikka.

– Olipa sinulle tehty abortti tai olitpa ollut tavalla tai toisella osallinen ja vastuullinen raskaudenkeskeytyksiin, saat uskoa syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä! Räsänen kirjoittaa aivan kirjansa loppuun.

Räsänen IS:lle: "Raiskatun lapsi on yhtä arvokas"

Ilta-Sanomille maanantaina antamassaan haastattelussa Räsänen kertoi, ettei kannata aborttia, vaikka raskaus olisi saanut alkunsa raiskauksesta. Räsänen myöntää, että kysymys on vaikea, mutta hän haluaa olla ajattelultaan johdonmukainen.

– Raiskatun lapsi on yhtä arvokas kuin kuka tahansa muukin lapsi. Ajattelen, että jos tyttärelleni tapahtuisi sellaista, suosittelisin vahvasti, että hän synnyttäisi lapsen ja antaisi adoptoitavaksi, jos ei itse pystyisi hoitamaan lasta.

Lue myös:

    Uusimmat