Mainos

Iran varoittaa Pohjois-Koreaa amerikkalaisista – Etelä-Korea, Kiina ja Venäjä hyvillään huippukokouksesta

1:25

Muut maat ovat kommentoineet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tämänpäiväistä huippukokousta Singaporessa. 

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in vakuuttaa, että Pohjois-Korean kanssa tullaan kirjoittamaan uutta historiaa. Presidentti Moon kiittelee lausunnossaan Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia hänen tapaamisestaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Moonin mukaan Koreoiden on aika jättää sodan pimeät ajat taakseen ja avata uusi rauhan ja yhteistyön luku niemimaan historiassa.

Myös Kiina ylistää Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean johtajien tapaamista. Kiinan ulkoministeriö sanoo niin ikään jatkavansa jo aiemmin aloittamaansa työtä Korean niemimaan rauhan eteen. Kiinan mukaan maa työstää rauhan mekanismia etelän ja pohjoisen välille.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov pitää Trumpin ja Kimin tapaamista positiivisena asiana, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. Lavrov sanoo, ettei hän ole vielä nähnyt Trumpin ja Kimin allekirjoittamaa asiakirjaa.  

Iran puolestaan varoittaa Pohjois-Koreaa amerikkalaisista. Iranin Fars-tietotoimiston mukaan maan hallitus sanoo, että Yhdysvaltain presidentin kanssa ei pidä hyväksyä mitään ydinsopimusta. Iranin hallituksen tiedottajan Mohammad Bagherin mukaan Pohjois-Korealla on nyt vastassa mies, joka peruuttaa lupaamansa jo kotimatkalla.

Atomienergiajärjestö valmis auttamaan

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA sanoo olevansa valmis auttamaan Pohjois-Korean ydinaseista riisumisen kanssa.

YK:n alainen järjestö sanoo, että Trumpin ja Kimin tapaamisen jälkeen järjestö aikoo valmistautua toimiin, joilla voidaan todistaa Pohjois-Korean ydinaseista luopuminen. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi järjestön tarkkailijoiden pääsyä Pohjois-Koreaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.