Iran hirtti alaikäisen pojan, kertovat ihmisoikeusjärjestöt

Iranissa teloitettiin perjantaiaamuna 17-vuotias murhasta kuolemanrangaistukseen tuomittu poika, kertovat ihmisoikeusjärjestöt Iran Human Rights ja Hengaw.

17-vuotias Hamidreza Azari teloitettiin kotikaupunkinsa Sabzevarin keskusvankilassa varhain perjantaiaamuna Iranissa, kertoo ihmisoikeusjärjestö Iran Human Rights (IHR) perustaen tietonsa saamiinsa asiakirjoihin.

Järjestön mukaan Azarin väitettiin syyllistyneen 16-vuotiaana murhaan huhtikuussa 2023, jonka vuoksi hänet pidätettiin ja tuomittiin kuolemanrangaistukseen. Hengawin ja IHR:n tietojen mukaan vuonna 2006 syntynyt Azari oli 17-vuotias, kun hänet teloitettiin.

– Nuorten rikoksentekijöiden teloittaminen on ihmisoikeusloukkaus, joka on vastoin YK:n lapsen oikeuksia koskevassa yleissopimuksessa ja muissa kansainvälisissä normeissa esitettyjä perusperiaatteita, Hengaw toteaa raportissaan.

Uutismedia Iran International kertoo, että Azarin perheelle läheisen lähteen mukaan Azarin ruumista ei ole vielä luovutettu perheelle.

Iranin on raportoitu teloittaneen useita alaikäisiä 2000-luvulla, ja yleinen teloitustapa on hirttäminen. Myös Hamidreza Azarin teloituksen kerrotaan tapahtuneen hirttämällä.

Lue myös:

    Uusimmat