Irakilaismies vikitteli tyttöjä Helsingissä – alkoi seurustella 13-vuotiaan kanssa, käytti hyväkseen myös kolmea muuta alaikäistä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen irakilaisen turvapaikanhakijamiehen 2 vuoden ja 9 kuukauden vankeuteen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta pahoinpitelystä. Käräjäoikeus antoi tuomionsa noin viikko sitten. 

Miehen syyksi luetut rikokset tapahtuivat Helsingissä viime kesän, syksyn ja talven aikana. Hyväksikäyttöjen uhreja oli neljä. Iältään he olivat tapahtuma-aikaan 12-15-vuotiaita.

Rikossyytteisiin johtanut tapahtumakokonaisuus alkoi viime kesänä.

Mies oli oikeuden mukaan ryhtynyt seurustelemaan 13-vuotiaan tytön kanssa kesäkuussa 2016. Seurustelu kesti oikeuden mukaan ainakin 7 kuukauden ajan ja mies oli seurustelun aikana lapsen kanssa kymmeniä kertoja sukupuoliyhteydessä.

Mies oli myös pahoinpidellyt tyttöä lyömällä tätä kasvoihin useilla eri kerroilla sekä pahoinpidellyt tytön ystävää lyömällä ja potkimalla tätä.

Seurustelun aikana mies käytti seksuaalisesti hyväksi myös kolmea muuta tyttöä. Kahdessa tapauksessa mies oli tavannut uhrinsa Helsingin keskustassa, missä mies oli tavannut myös ”seurustelukumppaninsa”.

Mies oli muun muassa vihellellyt 12-vuotiaan tytön perään, kosketellut tämän hiuksia, halannut tätä ja liikuttanut kättä tämän reidellä ja yrittänyt saada tyttöä mukaansa.

Toisessa tapauksessa mies oli tutustunut keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa 15-vuotiaaseen tyttöön, ja tavannut tämän kanssa useampaan otteeseen tutustumisen jälkeen. Syksyllä 2016 mies oli mennyt tytön kanssa ystävänsä asunnolle, ja kaksikko oli ollut asunnossa sukupuoliyhteydessä.

Kolmannessa tapauksessa mies oli sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan lapsen kanssa. Hyväksikäyttö tapahtui syntymäpäiväjuhlissa, johon osallistui miehen lisäksi myös tämän seurustelukumppani.

Mies kiisti rikokset oikeudessa. Oikeus kuitenkin katsoi miehen syyllistyneen kahteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kahteen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja kahteen pahoinpitelyyn.

Miehelle langetettiin 2 vuoden ja 9 kuukauden mittainen vankeusrangaistus ja hänet määrättiin maksamaan uhreille korvauksia yhteensä lähes 21 000 euron edestä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja