Mainos

Iobox espanjalaisomistukseen

Suomalaiselle portaaliyhtiölle Ioboxille löytyi ostaja Espanjasta. Langattomien Internet-palveluiden tarjoajien kärkeen pyrkivä Terra Mobile maksaa suomalaisyhtiöstä 230 miljoonaa euroa eli noin 1,37 miljardia markkaa.

-Summa heijastelee sitä tosiasiaa, että Iobox on kansainvälisen tason yhtiö, sanoo Ioboxin toimitusjohtaja Jari Ovaskainen. Terra Mobile kertoo tavoittelevansa Ioboxin ostolla etulyöntiasemaa langattomien portaalien välisessä kilpailussa. Ovaskaisen mielestä Ioboxista kannatti maksaa jättisumma, koska se on maailman nopeimmin kasvavia langattomien palveluiden tarjoajia.

Ovaskainen kehuu myös yhtiön työntekijöitä ja ammattitaitoista johtoa. Terra Mobile -nimellä jatkavan Ioboxin taloudellisia tunnuslukuja toimitusjohtaja ei halua paljastaa. Hänen mukaansa kaikki luvut ovat voimakkaasti kasvamassa.

Jari Ovaskainen kertoo, että Iobox on ollut jatkuvasti erilaisten kumppaniehdokkaiden kiinnostuksen kohteena.

-Olimme päättäneet jatkaa riippumattomina, kunnes nyt keskustelut avautuivat tasolle, jotka alkoivat kiinnostaa meitäkin, hän sanoo.

"Maailman kärkeen"


Terra Mobilen taustalta löytyy suuri espanjalainen puhelinyhtiö Telefonica, joka omistaa siitä noin puolet. Toinen puolikas kuuluu Internet-operaattori Terra Networksille. Ovaskainen sanoo, että tällä yhdistelmällä Terra Mobile ja Iobox nousevat alallaan maailman kärkeen.

Terra Mobilen omistajayhtiöt ovat vahvoja espanjan- ja portugalinkielisissä maissa. Ioboxilla taas on yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää Suomessa, Britanniassa, Ruotsissa ja Saksassa. Yhtiö on ollut aikeissa laajentaa lähiaikoina Ranskaan, Hollantiin, Italiaan ja Norjaan.

Vuonna 1999 perustettu Iobox tarjoaa Internet-palveluita, jotka ovat käytössä perinteisen selaimen lisäksi tekstiviestien ja wapin välityksellä. Yritys kertoo pyrkineensä löytämään ja hyödyntämään mahdollisuuksia, joita Internetin ja matkaviestinnän yhdistymisestä seuraa. Tällä hetkellä Ioboxin tarjontaan kuuluvat mm. sähköposti- ja viihdepalvelut.

Viisi uutta miljonääriä

Yrityskauppojen myötä Suomi sai viisi uutta miljonääriä. Ennen tänään julkistettua kauppaa viisi yksityishenkilöä omisti Ioboxista 23 prosenttia ja loput eli noin 77 prosenttia omistivat pääomasijoittajat.

Suurin yksityinen osakas oli yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Jari Ovaskainen. Hänen osuutensa Ioboxin osakekannasta oli 11,75 prosenttia. Ovaskainen tienasi kaupassa noin 160 miljoonaa markkaa. Kaj Karttusen omistusosuus oli 6,3 prosenttia, mikä oikeuttaa yli 86 miljoonan pottiin. Lisäksi Ioboxin toinen perustaja varatoimitusjohtaja Henri Nilert omisti yhtiöstä kolme prosenttia, Matt Salisbury 1,3 prosenttia ja Markus Jokinen 0,9 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.