Mainos

Intia sijoittaa miljardi dollaria IT-koulutukseen

Intia aikoo sijoittaa miljardi dollaria informaatioteknologia-alalta valmistuvien opiskelijoiden kolminkertaistamiseen vuoteen 2005 mennessä, kertoo maan IT-ministeri Pramod Mahajan.

Intian yliopistoista ja koulutuskeskuksista valmistuu nykyään vuosittain noin 100 000 ohjelmistotekniikan ammattilaista. Valmistuneiden lukumäärä ei riitä täyttämään omaa sekä ulkomaista työntekijätarvetta.

-Meidän täytyy tyydyttää ulkomainen ja kotimainen tarve, ja siksi me sijoitamme asiaan, Mahajan kertoo. Sijoituksessa on valtion lisäksi mukana myös yksityisiä tahoja.

Intian nopeasti kasvavalla tietotekniikka-alalla ei ole riittävästi ammattitaitoisia ihmisiä. Myös ulkomaiset yritykset houkuttelevat lukuisia intialaisia IT-alan ammattilaisia ulkomaille töihin, sillä intialaiset ovat suhteellisen halpaa työvoimaa.

Yhdysvallat on edelleen monien tietotekniikalta valmistuneiden suosituin kohde, mutta myös eurooppalaiset valtiot kuten Saksa ja Iso-Britannia ovat houkuttelemassa parhaimpia intialaisia IT-alan osaajia myöntämällä heille viisumin helpommalla.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.