Mainos

Internetin juurinimipalvelin Suomeen

Suomeen tulee internetin juurinimipalvelin. Tällä hetkellä internetin 13:sta juurinimipalvelimesta ainoastaan kolme on Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Suomen IP-yhdysliikennettä hoitava FICIX ry on solminut sopimuksen Internet -juurinimipalvelimen sijoittamisesta Suomeen. Espoon Innopoliin asennettu ja jo toiminnassa oleva palvelin (i.root-servers.net) on toteutettu yhteistyössä ruotsalaisen Autonomica AB:n kanssa.

Juurinimipalvelimet ovat Internetin toiminnan kannalta keskeinen toiminto joiden käytettävyyteen ja sijoitukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Palvelinten tärkeimmät tehtävät ovat verkkoon kytkettyjen laitteiden osoitenimien muunnos numeroiksi sekä sähköpostin reititykseen liittyvän tiedon välitys.

Internetissä on 13 juurinimipalvelinta joista ainoastaan kolme on Yhdysvaltojen ulkopuolella. Suomeen sijoitettu palvelin on identtinen Ruotsissa sijaitsevan juurinimipalvelimen kanssa. Muut Yhdysvaltain ulkopuolella toimivat palvelimet ovat Lontoossa ja Tokiossa.

Juurinimipalvelimen saaminen Suomeen edistää Internetin käytettävyyttä ja laatua kokonaisuutena, ja erityisesti suomessa. Lisäksi se on merkittävä kehitysaskel suomalaiselle tietoyhteiskuntarakenteelle.

FICIX ry on on harjoittanut IP-yhdysliikennetoimintaa vuodesta 1993 ja sen jäseniä ovat kaikki keskeiset suomessa liiketoimintaa harjoittavat tietoliikenneoperaattorit.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.