IndyCar-voittajan autosta löytynyt vesipullo vei pisteet ja toi jättisakot

IndyCar-sarjan Indianapolisin osakilpailun viikonloppuna voittanut Alexander Rossi on menettänyt pistepottinsa ja hänen tiiminsä Andretti Autosport on määrätty 25 000 dollarin sakkoihin sääntöjenvastaisesta tavasta saavuttaa auton vähimmäispaino.

Andretti oli tarkastajien mukaan saavuttanut minimipainon käyttämällä vesipulloa tarkoitukseen suunnitellun lisäpainon sijaan. Kun pullo otettiin pois, auto todettiin alipainoiseksi.

– Urheilullisesta näkökulmasta auto täytti vähimmäisvaatimukset. Teknisestä näkökulmasta tapa, jolla he saavuttivat sen, ei ole sallittu, tiivisti sarjan puheenjohtaja Jay Frye NBC:n mukaan.

Rossi sai päätöksen mukaan pitää kisavoittonsa, mutta hän ja talli menettivät voitosta saamansa 20 sarjapistettä. Tiimille määrättiin myös vajaan 25 000 euron suuruiset sakot. Andretti Autosport tunnusti virheensä ja kiitti sarjaa siitä, ettei löydös vaikuttanut suoraan kisan lopputuloksiin.

– Kadumme virhettämme ja kiitämme IndyCarin huomiota, että auto oli kisan aikana oikean painoinen, talli totesi tiedotteessaan.

Rossi voitti Indy 500 -kisan tulokaskuskina vuonna 2016. Sitä ennen hän ajoi viisi osakilpailua F1-sarjassa kaudella 2015.

Lue myös:

    Uusimmat