Imatran Ketterä on jälleen Mestiksen mestari – Kiekko-Espoo kaatui viidessä ottelussa

Imatran Ketterä on Mestiksen mestari vuosimallia 2022 1:15
Imatran jäähalli repesi riemuun – Ketterä on Mestiksen valtias

Imatran Ketterä on Mestiksen mestari keväällä 2022. Kiekko-Espoo kaatui finaaleissa otteluvoitoin 4–1.

Vuonna 2017 Mestikseen noussut imatralaisseura nappasi jo kolmannen mestaruutensa.

Viides finaaliottelu oli pelillisesti Ketterän näytöstä. Avauserässä Espoo pääsi yllätysjohtoon, mutta kotijoukkue kuittasi tasoituksen vielä erän lopussa.

Toisessa erässä mestaruussaunan ensiklapit heitettiin pesään, kun isännät siirtyivät kaksikymppisen aikana 3–1-johtoon.

Päätöskolmanneksella vierailijoiden kiri ei missään vaiheessa toden teolla käynnistynyt. Erän lopulla Ketterän Jesse Viskari heitti kiekon tyhjään nuottaan ja juhlat olivat valmiina alkamaan. Mestaruuden sinetöinyt viides taisto päättyi lopulta lukemin 4–1.

Ketterän avausosuman tehnyt Janne Kettunen voitti pudotuspelien pistepörssin 16 pojolla. Hänet valittiin myös pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ratkaisevaa ottelua seurasi Imatran jäähallissa täysi tupa, 1350 silmäparia.

Matkalla kirkkaimpaan Ketterä kaatoi Kiekko-Espoon lisäksi puolivälierissä Kajaanin Hokin ja välierissä Rovaniemen Kiekon.

Maamme toiseksi korkeinta sarjatasoa viime vuosina dominoinut Imatran Ketterä on kolmen Mestiksen mestaruuden lisäksi vienyt kolme edellistä jääkiekon Suomen Cupia.