Ilves SM-liigan kärkeen hirmuisen päätöserän ansiosta, Pelicans-tähti törttöili Kuopiossa – näin pelattiin keskiviikkona

Ilves tekee 2-3 maalin 1:20
Näin syntyi Ilveksen 3–2-voittomaali kolmannessa erässä Raumalla.

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin täysi seitsemän ottelun kierros. Ilves nousi kärkeen vierasvoiton myötä, myös Tappara vahva. HIFK pääsi avaamaan kotiottelusaldonsa loppuunmyydyn Nordiksen edessä. Pelicansin Michal Jordan ajettiin Kuopiossa suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Helsingin IFK pelasi vasta kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Heikosti kauden avannut KooKoo ei päässyt pelin päälle, ja punapaidat niittasivat kliinisen 3–0-voiton.

Näin Signmark tulkitsee HIFK:n Lindbohmin kammolämärin viittomakielellä 0:59
Räppäri Signmark selosti ottelua C Moressa viittomakielellä. Näin hän tulkitsi Petteri Lindbohmin maalin ottelun avauserässä.

Tappara jatkaa ilman pistemenetyksiä. Jyväskylästä hallitseva Suomen mestari raapi selkeän 4–0-voiton JYPistä. Hyökkääjätaituri Anton Levtchi oli joukkueen sankari tehopistein 2+1.

Tappara tekee 0-4 maalin 0:54
Anton Levtchi tehoili kolmen tehopisteen verran, kun Tappara haki kaikki tarjolla olleet pisteet. Tässä 4–0-maali.

SM-liigan kärkeen nousi kuitenkin Ilves, joka otti väkevästi irti Raumalla kolmannessa erässä. Lukko lähti päätösperiodiin maalin johtoasemassa, mutta Ilves takoi neljä osumaa viimeisen 20 minuutin aikana ja otti voiton. Ilveksellä on kasassa neljästä ottelusta 10 pistettä. TPS on toisena saman pistepotin kera.

Kauden toisen vierasottelunsa pelannut Pelicans jäi KalPan jalkoihin Kuopiossa. Ottelun päätöserässä nähtiin ikävä tilanne, kun Pelicansin profiilihankinta Michal Jordan turhautui ja taklasi itsensä suihkuun.

Pelicansin tähtihankinnalta törkeä teko – Michal Jordan tästä tempusta suihkuun 1:57