Ilves hankki kohupelaajan ja CHL-mestarin – uudet valmentajat samalla kertaa julki

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Ilves on hankkinut hyökkääjät Taavi Vartiaisen, Joni Ikosen ja puolustaja Santeri Airolan. Tamperelaisseura tiedotti myös uusista hankinnoista valmennusryhmäänsä.

Vartiainen ja Airola liittyvät Ilvekseen 2+1-vuotisilla sopimuksilla, ja Ikosen kontrahti on kaksivuotinen.

SM-liigan kurinpidollekin tuttu, kohupelaajan maineessa oleva Vartiainen, 25, on edustanut koko aiemman liigauransa Pelicansia ja pelannut pääsarjassa kaikkiaan 271 runkosarjaottelua tehoilla 20+33=53.

Ikonen, 20, puolestaan siirtyy Ilvekseen KalPasta. Viime kauden loukkaantumisen vuoksi kokonaan menettänyt Ikonen on pelannut aiemmin myös Ruotsissa Frölundassa, jossa hän voitti 2016–17 CHL:n mestaruuden. Montreal Canadiens varasi Ikosen vuoden 2017 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella vuoronumerolla 58.

19-vuotias Airola sen sijaan on pelannut tähän saakka kasvattajaseurassaan Ketterässä ja SaiPassa, jossa hän debytoi SM-liigassa toissa kaudella. Airola on Pittsburgh Penguinsin seitsemännen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2019.

Ojanen ja Saarinen valmennukseen

Valmennusryhmäänsä Ilves on täydentänyt Jouko Myrrän apuvalmentajiksi tulevilla Marko Ojasella ja Pasi Saarisella. Kaksikko liittyy remmiin 1+1-vuotisilla sopimuksilla.

Ojanen siirtyy Ilveksen riveihin paikallisvastustaja Tapparasta. Saarinen nousee Ilveksen edustusjoukkueeseen seuran B-nuorten päävalmentajan tehtävästä.

Lue myös:

    Uusimmat