Ilouutisia laihduttajille: Viini voi auttaa karistamaan kiloja

Onko suunnitelmissasi laihdutuskuuri, mutta et millään haluaisi luopua maukkaista viinestä? Ei hätää, voit nautiskella lasillisen rypälejuomaa silloin tällöin lihomatta kiloakaan. Itse asiassa, viini voi jopa auttaa laihtumaan!

Alkoholinkäytön vähentämisestä on toki hyötyä, jos haluaa pudottaa ylimääräisiä senttejä vyötäröltään. On kuitenkin olemassa runsaasti lääketieteellisiä todisteita siitä, että kohtuullinen alkoholinkäyttö voi olla osa terveellistä ruokavaliota.

– Lasillinen punaviiniä päivässä ei kaada dieettiä, toteaa viiniasiantuntija Gregory Dal Piaz

1. Tanniineja tyhjään vatsaan

Tanniinit ovat yksi tärkeimmistä viinin ainesosista ja niitä löytyy erityisesti punaviinistä. Tanniineilla on myös ihoa supistava vaikutus, joten lasillinen viiniä ennen ateriaa voi saada aikaan ihmeitä. Tanniinit nimittäin supistavat vatsaasi hieman kokoon ja tunnet muutenkin olosi kylläisemmäksi.

2. Hidasta syömistäsi juomalla

Ihminen syö monta kertaa liikaa ruokaa, sillä aivot eivät ehdi reagoida niin nopeasti kylläisyyden tunteeseen. Apu hidastamiseen löytyy esimerkiksi ruoan pureskelemisesta, mutta myös lasillinen viiniä voi auttaa. Nautiskele aterian lomassa lasillinen viiniä ja keskity juoman vivahteisiin koko aterian ajan. Maistele sitä, mietiskele ja pohdi, miten viini sopii ateriaasi.

3. Pieni herkutteluhetki tekee hyvää

Perussääntö on, että syömme elääksemme, mutta joskus voimme myös hieman elää syödäksemme – jopa dieetin aikana! Pienet herkutteluhetket antavat mielihyvän tunteen. Lasillinen viiniä aterian yhteydessä voi tehdä tylsästä ruokahetkestä suorastaan juhlavan ja jaksat taas paremmin pitää huolta linjoistasi.

4. Harkitse makuparit tarkkaan

Viinin tarkka yhdistäminen ruokaan saa ihmisen usein myös ajattelemaan tarkemmin sitä, mitä tulee syötyä. Kun käytät siis käytät hieman aikaa sen miettimiseen, mitä aiot juoda, tulet myös samalla miettineeksi ateriaasi. Tässä vaiheessa voit vielä tehdä paremman valinnan ja syödä rasvaisen pizzan sijaan vaikkapa punaviinin kanssa sopivan pihvin.

5. Tutkimukset puhuvat viiniin puolesta

Yli 12 vuoden seurantatutkimuksen mukaan naiset, jotka joivat kohtuullisesti alkoholia lihoivat vähemmän kuin ne, jotka eivät juoneet ollenkaan tai joivat runsaasti. Villeimpien tutkimusten mukaan viinin sisältämillä resveratroleilla olisi jopa itsessään laihduttava vaikutus.

Lähde: Snooth.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja