Mainos

Ilo korvaa kaaoksen? Suurperheiden vanhemmat ovat kaikista onnellisimpia

Lasten mukanaan tuoma ilo korvaa kodin kaaoksen, väittää tutkimus. 

Oletko tähän asti ajatellut, että kaksi olisi täydellinen lapsiluku? Olet ollut väärässä, sillä australialaisen Edith Cowanin yliopiston tutkijoiden mukaan onnellisimpia elämäänsä ovat nimittäin ne vanhemmat, joilla on vähintään neljä lasta.

Psykologi Bronwyn Harmanin johtama tutkimus osoittaa, että vaikka suurten perheiden elämä voi olla pieniä perheitä kaoottisempaa, lasten mukanaan tuoma ilo tasapainottaa asioita. 

Onnellisuus voi olla kiinni pienistä tekijöistä

Tutkimuksessa seurattiin erilaisia perheitä viiden vuoden ajajaksolla. Tutkimuksen mukaan suurperheen vanhemmat ovat usein haaveilleet suuresta lapsiluvusta koko elämänsä ajan, jolloin unelman toteutuminen on lisännyt heidän onnellisuuttaan entisestään. Iso perhe on siis elämäntapa, jonka he ovat valinneet, Harman selittää.

Tämän lisäksi suurperheiden onnellisuuden on todettu perustuvan kolmeen seikkaan; joustavuuteen, sosiaaliseen tukeen ja itsetuntoon. Nämä kolme asiaa lisäävät tutkijoiden mukaan niin vanhempien kuin lastenkin onnellisuutta joka ikinen päivä ilman sen suurempia ponnisteluja. 

Joustavuus: Kun perheessä on paljon lapsia, vanhemmilla ei yksinkertaisesti ole aikaa olla huolissaan turhanpäiväisistä asioista, jotka muuten saattaisivat olla onnellisuuden esteenä. 

Sosiaalinen tuki: Suurperhe on kuin pieni yhteisö, jossa on aina tukea saatavilla. Jo se, että vanhemmat näkevät lastensa kasvavan turvallisessa ympäristössä toistensa seurassa, tuottaa selittämätöntä onnen tunnetta. 

Itsetunto: Suurperheen lapsilla itsetunto on yleensä aivan omaa luokkaansa, sillä jälkeen jäämisen pelossa he saattavat kokeilla muita rohkeammin uusia asioita. Mitä sisarukset edellä, sitä pienemmät perässä. 

Lähde: Kidspot 

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.