Ilmari Koppinen, 105, juhlisti syntymäpäiväänsä kuulantyöntökisassa – "Vanhana voi vielä työntää, kun se tulee alas joka tapauksessa"

2:39
Katso videolta Koppisen suoritus sekä mitä Koppinen ajattelee 105 vuoden iästä ja millaista juhlapäivää hän toivoo. 

Veteraaniurheilija Ilmari Koppinen juhlisti sunnuntaina 105-vuotissyntymäpäiväänsä osallistumalla Koppisen nimeä kantavaaan kuulantyönnön juhlakilpailuun. MTV oli paikan päällä mukana juhlatunnelmassa.

Sotaveteraani, veteraaniurheilija ja apulaisprofessorinakin toiminut Koppinen on ehtinyt kokemaan elämänsä aikana kaikenlaista. Hän aloitti veteraaniurheilun vuonna 1987. Sunnuntaina nähtiin hieno hetki, kun Koppinen juhlisti 105-vuotispäiviään kuulantyöntökisassa.

– Tietysti on parempi olla toisten kanssa yhdessä. Tämä on vain sellainen sivutapa. Ei tämä ole paras tapa, vaikka kylläkin hyvä tapa, Koppinen kertoi MTV:lle.

Koppinen on voittanut uransa aikana yli 1600 veteraaniurheilun mitalia, joista 12 on maailmanmestaruuksia, mutta sunnuntain suoritukseen Koppinen ei ollut tyytyväinen. 

– Kaksi työntöä meni jollain lailla ja sitten kaaduin. Ei se mikään hyvä ollut. Olen ollut aikoinaan kymmenottelija ja aitajuoksija. Tämä kuulantyöntö on sivulaji. Vanhana voi vielä työntää, kun se tulee alas joka tapauksessa, Koppinen totesi.

Koppinen päätti lopettaa kilpailemisen, kun mittariin tuli sata vuotta, mutta päätös ei kestänyt pitkään. 

– Se voi olla, että se jää tähän. Sen näkee sitten tulevaisuudessa. Tavoitteita ei enää aseteta. Se tulee, mitä tulee, Koppinen sanoi.

Katso pääkuvan videolta Koppisen suoritus sekä mitä Koppinen ajattelee 105 vuoden iästä ja millaista juhlapäivää hän toivoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja