Mainos

Ilmanvaihtokoneen tulo- ja poistoventtiilien puhdistus

Ilmanvaihtokoneen huoltoväli on tarkastettava koneen omasta huolto-ohjeesta. Esimerkiksi tässä esitettävän koneen valmistaja opastaa puhdistamaan laitteen kaksi kertaa vuodessa, mutta oikea huoltoväli riippuu paljon myös asuinpaikasta. Pölyisellä alueella suodattimet on puhdistettava ja vaihdettava useammin kuin puhtaammalla seudulla.

Tässä koneessa karkeat suodattimet on pestävä joka huoltokerralla. Jos ne ovat aina todella likaiset, pesemisen sijaan on parempi vaihtaa ne joka kerta uusiin. Hienosuodatin on paperia ja vaihdetaan vähintään kerran kahdessa vuodessa, mieluummin kuitenkin joka vuosi. Se imuroidaan ensin ja tarkastetaan tulos: jos imurointi näyttää tehoavan, suodatin pannaan vielä takaisin paikalleen mutta jos se jää likaiseksi, se vaihdetaan suosiolla uuteen.

Suodattimien lisäksi on puhdistettava myös lämmön talteenottokenno. Kenno pestään upottamalla se lämpimään veteen, jossa on astianpesuainetta. Sen on annettava kuivua kunnolla ennen laittamista takaisin paikalleen. Kondenssiveden poistoreikä tarkastetaan kaatamalla hiukan vettä yläpäähän ja katsomalla, että se pääsee valumaan pois.

Tulo- ja poistoventtiilit kannattaa nekin puhdistaa aika ajoin. Ne on irrotettava kauluksineen, sillä keskiosan pyöritysliike on tarkoituksella rajoitettu mutterilla, jota ei tule irrottaa: virtaukset on aikoinaan säädetty oikeiksi niiden avulla. Jos nämä muuttuvat, virtaus häiriintyy helposti talon jokaisessa huoneessa. Venttiilit pestään astianpesuaineella ja vanhalla tiskiharjalla. Kun ne ovat kuivuneet, ne asennetaan painamalla takaisin paikalleen. Lopuksi tarkastetaan vielä, että ne pysyvät varmasti paikallaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.