Ilmaiskut tehonneet - Isis vetäytynyt osasta Kobanen kaupunkia

Äärijärjestö Isisin taistelijat ovat ilmaiskujen jälkeen vetäytyneet yöllä osasta Kobanen kaupunkia, joka sijaitsee Syyriassa liki Turkin rajaa.

Syyrialaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan taistelijat perääntyivät kurdikaupungin itä- ja lounaisosista.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön johtajan mukaan Isis kärsi tappioita yön iskuissa. Ainakin neljä Isisin ajoneuvoa vaurioitui.

Isis tunkeutui Kobaneen ensimmäistä kertaa maanantaina. Kaupungissa asuvan kurditoimittaja Mustafa Ebdin mukaan Kobanessa on pulaa sekä ruuasta että vedestä.

- Kaakkoisessa Kobanessa Maqtalan kaupunginosassa kadut ovat täynnä taistelijoiden ruumiita, Ebdi kirjoitti Facebookissa.

Kobanesta on paennut noin 186 000 ihmistä rajan yli Turkkiin. Taisteluissa on kuollut vähintään 412 ihmistä, mutta uhriluku saattaa olla selvästi suurempi.

Kobanen tilanne kuohuttaa tunteita Turkissa. Kurdit ovat osoittaneet mieltään hallitusta vastaan, vaatien sitä taistelemaan Isisiä vastaan. Eilisissä mellakoissa on viranomaisten mukaan kuollut 14 ihmistä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi eilen, että maaoperaation aloittaminen Isisiä vastaan on välttämätöntä. Hänestä Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut eivät riitä sen lyömiseen. Parlamentti on antanut hallitukselle valtuudet ryhtyä sotatoimiin Isisiä vastaan. Turkki ei ole toistaiseksi ilmoittanut tällaisista suunnitelmista.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja