Mainos

Ilkka-Yhtymältä lopullinen tarjous Vaasan Läänin Puhelimen osakkeista

Ilkka-Yhtymän kanssa Vaasan Puhelimen osakkeista kilpailee maakunnalisten puhelinyhtiöiden muodostama Finnet.

Sanomalehti Ilkkaa julkaiseva Ilkka-Yhtymä tarjoaa Vaasan Läänin Puhelimen osakkeista 1450 euroa kappaleelta. Ilkka ilmoitti lopullisen tarjoushinnan tänään. Tarjousaika alkaa ensi viikolla.

Ilkka saa vastaansa maakunnallisten puhelinyhtiöiden muodostaman Finnetin. Finnetiin kuuluva raumalainen Lännen Puhelin on hankkiutunut Vaasan Läänin Puhelimen suuromistajaksi yli 10 prosentin osuudella. Lännen Puhelin ja useita muita suuria maakunnallisia puhelinyhtiöitä kuuluu Finnetiin, joka muuttaa nimensä heinäkuussa DNA:ksi. DNA:sta on määrä tulla kolmas suuri valtakunnallinen puhelinyhtiö, ja se tarvitsee leiriinsä mahdollisimman monta maakunnallista yhtiötä.

Ilkka ilmoitti alun perin ostotarjouksestaan huhtikuun lopulla. Silloin se kertoi, että tarjoushinta on vähintään 1000 euroa osakkeelta. Ilkan mukaan ostotarjouksella ei ole merkittävää vaikutusta Vaasan Läänin Puhelimen ja Ilkka-Yhtymän liiketoimintaan lyhyellä tähtäimellä.

Vaasan Läänin Puhelin toimii Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan Läänin Puhelimen liikevaihto oli viime vuonna vajaat 80 miljoonaa euroa ja liikevoitto reilut kuusi miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.