Ile Vainio avoimena Karavaanareissa: Kuolema kävi lähellä!

Karavaanarit-sarjassa kuultiin dramaattinen ja koskettava tarina, kun sanoittajamestari Ile Vainio kertasi nuoruusvuosiensa tapahtumia. Tuolloin mies kävi hyvin lähellä kuolemaa.

Karavaanareissa hikoiltiin oikein kunnolla pallon perässä, kun Ile Vainion kaveriporukka osallistui Rockfutiksen SM-kisoihin. Ennen reissuun lähtöä sanoittajamestari vakavoituu muistelemaan vuoden 1977 tapahtumia, jolloin 17-vuotias Ile hyppäsi rattijuopon kyytiin.

– Oli juhannusaatto ja kuljettaja oli juuri saanut kortin. Olimme kummatkin siinä siemailleet ja meidän piti lähteä hakemaan autosta makkaraa. Sitten alkoikin AC/DC soimaan, makkarat jäivät takapenkille ja pian lähdettiinkin jo ajamaan, Ile kertaa.

Miehen mukaan kuski kaahaili lujaa vauhtia pitkin Tammisaaren hiekkatietä. Yllättäen tie kuitenkin kaartui ja vastassa oli puu, jota kuljettaja yritti väistää. Hiekka pöllähti ja kaksikko putosi kymmenen metriä alas jyrkänteeltä. Auto päätyi katolleen pellolle.

– Se oli kuin hidastetussa filmissä. Mulla ei ollut turvavyötä. Pää meni tuulilasin läpi ja tuli sieltä takaisin. Kuski pyörtyi. Mä sain potkittua ikkunat rikki ja sain revittyä hänet sinne pellolle.

– Verta lensi tietysti paljon. Sen verran olin tajuissani, että kiipesin ylös hiekkatielle. Näin auton tulevan ja huidoin. Olin kuin hirviö, puoli päätä irti. Kuski katsoi mua häkeltyneenä ja lähti karkuun. Silloin mä tiesin jotenkin, että mä kuolen.




KARAVAANARITma-ke MTV3-kanavalla klo 19.30

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat