Mainos

IL: Jennaa ei saada kotiin jouluksi

Espanjassa surmattua Jenna Lepomäkeä ei saada haudan lepoon ennen joulun pyhiä, kertoo Iltalehti. Ruumiin siirtäminen Suomeen kangertelee pahasti, kiitos Espanjan ennenaikaisten parlamenttivaalien.

Luovutuspäätöksen voi tehdä ainoastaan Espanjan pääsyyttäjä, jota ei tällä hetkellä ole olemassa. Hallituksen vaihtumisen vuoksi tehtävään ei ole nimitetty uutta henkilöä. Arvioiden mukaan uusi pääsyyttäjä saadaan vasta helmikuussa.

Iltalehden mukaan myönteistä päätöstä odotettiin maanantaina, kun keskusrikospoliisin edustus vieraili EU:n oikeudellisen yhteistyön yksikössä Eurojustissa. Perhe oli toivonut, että hautajaiset olisi saatu pidettyä ennen joulua.

- Tämä on tosi kurja tilanne. Hautajaiset on pitämättä ja likka vieläkin Malagassa. Se tuntuu käsittämättömältä, Jennan isä kuvailee Iltalehdelle.

- Varmaan auttaisi moneen asiaan, että saataisiin hautajaiset pidettyä. Sen jälkeen on aivan sama, vaikka oikeuskäsittely venyisi kuinka paljon. Tämä oli kuin kylmää vettä niskaan, että odotetaan vähintään kolme kuukautta, isä sanoo.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jari Rädyn mukaan luovutuksen viivästyminen ei estä esitutkinnan etenemistä.

- Toki ruumiin saaminen tänne olisi tärkeää - etenkin omaisille, Räty sanoo Iltalehdelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.