IL ja Yle: Muistio paljastaa eduskunnan turvallisuusjohtajan potkujen taustat – epäiltiin yrittäneen heikentää Juha Sipilän kertomusta

Eduskunnan erotetun turvallisuusjohtajan Jukka Savolan epäiltiin yrittäneen heikentää kansanedustaja Juha Sipilän (kesk.) kertomusta päällekarkauksesta, kertoo Iltalehti.

Asia ilmenee eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan allekirjoittamasta perustelumuistiosta, jonka tiedoista myös Yle perjantaina uutisoi.

Muistiossa todetaan, että Savolan virheellinen toiminta eduskunnan sisällä ja julkisuudessa sekä hänen systemaattinen pyrkimyksensä toimintansa salaamiseen on saanut aikaan epäluottamuksen häneen ja hänen harkintaansa. Savolan erottamisesta kerrottiin torstaina.

Savola luovutti valvontakameratallenteet päällekarkauksesta MTV:n uutisille ja valehteli julkisuuteen, ettei tiedä, onko MTV:n julkaisema video peräisin eduskunnan valvontakameroista.

Muistion mukaan on myös syytä epäillä, että Savola luovutti kameratallenteet tarkoituksenaan heikentää edustaja Sipilän kertomusta itseensä kohdistuneesta väkivaltaisesta hyökkäyksestä ja tarkoituksenaan puolustaa omaa kommentointilinjaansa.

Sipilä kuvasi tapahtunutta siten, että hänen kimppuunsa käytiin nyrkein. Savola puhui tönäisystä.

Lue myös:

    Uusimmat