Mainos

IL: Helsinkiläismies koki elämänsä järkytyksen: Sai sähköyhtiöltä 12 000 euron korjauslaskun

Helsinkiläinen Kim Sulin sai viikko sitten sähköyhtiöltä hurjan laskun: Helsingin Sähköverkko Oy:n korjauslaskun loppusumma oli yli 12 000 euroa. Asiasta kertoo Iltalehti.

Johtaja Jouni Lehtinen Helen Sähköverkko Oy:n asiakkuushallinnasta sanoo Iltalehdelle, että korjauslaskun syynä oli virhe mittareiden rekisteröinnissä. Laskun mukaan kysymyksessä oli virheellinen asennus, jonka takia sähkön käyttö ohjautui väärään sähkömittariin melkein 3 vuotta.

Kim Sulinin mielestä kaikki sähkölaskut on maksettu eikä syytä oikaisuun ole. Sulin kertookin kieltäytyneensä maksamasta uutta laskua. Sähköyhtiö on puolestaan ilmoittanut katkaisevansa osoitteessa olevan teollisuushallin sähköt. Hallissa toimii kaksi yritystä.

– Tämä on sikailua eikä ole oikea tapa toimia, Sulin toteaa Iltalehdessä.

– Meille tämä on nollasummapeliä, toinen asiakas joutuu maksamaan lisää ja toinen saa vastaavan suuruisen hyvityksen, lopputulos pysyy samana, Lehtinen toteaa.

Helen Sähköverkolla on 380 000 mittauspistettä. Lehtisen mukaan ristissä olevia mittauksia tulee esiin vain harvoin. Yleensä kyse on kiinteistön sisäisen johdotuksen virheellisistä kytkennöistä.

Sulin ei niele Helen Sähköverkolta saamiaan selityksiä sellaisenaan. Hän toivoo, että mittareiden ristikkäisyydestä esitettäisiin todisteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.