IL: Hallituksesta kovaa kritiikkiä rokotusryhmän ja THL:n hitaudelle – Nohynek halutaan pois sihteerin paikalta

Ylilääkäri Nohynek kertoo MTV:lle, mikä uudessa virusvariantissa huolestuttaa ja miksi niitä syntyy juuri Etelä-Afrikassa 3:26
Ylilääkäri Nohynek kertoo MTV:lle, mikä uudessa virusvariantissa huolestuttaa ja miksi niitä syntyy juuri Etelä-Afrikassa

Iltalehden mukaan hallituksessa ollaan tyytymättömiä Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) ja THL:n hitauteen kolmannen koronarokotekierroksen aloittamisessa. Asiantuntijaryhmän on määrä kokoontua käsittelemään asiaa ensi keskiviikkona.

IL:n mukaan hallituksen piiristä on tullut selvä viesti THL:lle, jotta päätös kolmansista rokotuksista alle 60-vuotiaiden osalta saataisiin tehtyä pikaisesti. Toivetta ei ole kuitenkaan kuunneltu, vaan rokotusasiantuntijaryhmä kokoontuu aikataulun mukaisesti.

– Olemme hallituksessa ihmetelleet, missä on ollut THL:n ja KRARin kriisitietoisuus.

– KRARin sihteeri Hanna Nohynek on ollut laumasuoja-ajattelun vallassa, eikä ole halunnut aloittaa kolmatta rokotuskierrosta, vaikka se on verrokkimaissa jo alkanut, kommentoivat hallituslähteet lehden mukaan.

Iltalehden mukaan hallituksessa olisi jopa haluja vaihtaa Nohynek pois asiantuntijaryhmän sihteerin paikalta. Nohynek ei vastannut lehden kommenttipyyntöön.

Lue myös:

    Uusimmat