Mainos

Ikea vetää markkinoilta vaarallisia pehmoleluja

Tavaratalo Ikea vetää markkinoilta vaarallisiksi osoittautuneita pehmoleluja Suomessa ja Ruotsissa. Ikea on vuodenvaihteesta lähtien myynyt ruskeaa karhua, hirvenvasaa, Kela-sarjan lehmää, pingviiniä, apinaa ja koiraa sekä Nackkudde delfiiniä ja hilleriä sekä Missan kissoja ja Polare-pingviiniä, joiden silmät voidaan irrottaa. Irrotetut silmät voivat pahimmassa tapauksessa takertua lapsen henkitorveen, jolloin lapsi voi tukehtua.

Ikea toivoo asiakkaiden palauttavan lelut välittömästi, jolloin myös rahat voidaan palauttaa. Ellei leluja voida palauttaa, lelut voi hävittää myös kotona. Suomen Ikeasta kerrottiin, että Ruotsissa ostetut lelut voi palauttaa myös Ikean myymälään Espoossa.

Ikea on myynyt kyseisiä pehmoleluja yli 140 000 kappaletta kaikkiaan 28 maassa. Suomessa niitä on myyty yhteensä kahdeksaa mallia kaikkiaan 2 724 kappaletta. Lelut kattavat yhteensä noin 10 prosenttia liikkeen pehmoleluvalikoimasta.

Toistaiseksi ei tietoon ole tullut, että lelut olisivat aiheuttaneet vahinkoja missään. Ikean työntekijä huomasi virheen, ja testeissä kyseisen valmistajan lelut havaittiin virheellisiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.