Iivo Niskanen myrskyn merkkinä draaman jälkeen – "Se kisa meni siinä, mitä tällä nelossijalla tekee"

Niskanen: Kisa vesittyi kaatumiseen 1:13
Videolla Iivo Niskasen kommentit yhdistelmäkilpailun jälkeen.

Iivo Niskanen oli kiukkuinen mies MM-yhdistelmäkisan nelossijan jälkeen. Hän johti joukkoa perinteisen osuudella, mutta kaatui juottopaikalla. Mitalitaistelu meni hänen mukaansa siinä.

Niskasen omien sanojen mukaan vasen suksi jäi oman joukkueen juottajan jalan alle, minkä takia hän meni nurin. Niskanen ei ollut nähnyt tilannetta videolta.

– Se meni oikeastaan se kisa sitten siinä, hän totesi.

Kaatumisen jälkeen Niskasen vasen jalka kramppasi. Kramppi ei hellittänyt edes vartti kisan loppumisen jälkeen. Hän nousi nopeasti takaisin kärkeen, mutta ei pystynyt pitämään perinteisellä sitä vauhtia, mitä alun perin piti.

– Jos on tarkoitus hiihtää alusta asti tasaisen lujaa ja hiihdät itsesi jo vähän ahtaalle siinä, kun otat sellaisen välikirin, niin se verotti kaiken siitä perinteisen kisan loppuosasta.

– Siitä lähtien oli vasemmassa takareidessä suojakramppi, eikä pystynyt lyömään enää perinteisellä hirveästi kaasua.

Vapaan rata oli helppo, joten Niskanen pystyi sinnittelemään viiden kärkijoukossa lähes loppuun saakka. Iskua ei enää löytynyt, kun ”vasen jalka oli aivan suora tuohon loppuosaan”.

Niskasen hermot olivat kireällä, vauhti osoitti, että hän on kunnossa ja mitali oli tänään mahdollinen.

– Tänään olisi ollut varmasti yksi uran parhaista päivistä, mutta mitä tällä neljännellä sijalla tekee, Niskanen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat