Ihmisoikeusverkostot: Ilmatieteen laitoksen kiinalainen tutkijatohtori pidätetty "valtionvastaisesta toiminnasta" Kiinassa

Kiinalainen Suomen Ilmatieteen laitokselle työskentelevä tutkija on pidätetty Kiinassa lokakuun puolivälissä, uutisoivat muun muassa ihmisoikeusverkostot Rights Protection Network ja Chinese Human Rights Defenders.

Syynä pidätykseen on valtionvastainen toiminta. Tutkija Wang Zhan on Kiinan kansalainen ja järjestöjen mukaan hänen pidätettiin maahantulon yhteydessä. Syynä pidätykseen ovat mahdollisesti hänen ulkomailla esittämänsä mielipiteet.

Ilmatieteen laitoksen sivujen mukaan tutkijatohtori Wang Zhanin osaamisalueita ovat muun muassa ikirouta, kasvillisuus ja erilaiset valtameriin liittyvät aiheet. Tutkijaa pidetään ihmisoikeusryhmien mukaan pidätyskeskuksessa Shenyangissa Kiinan koillisosissa.

Pidätyksestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja