Mainos

Hyvinkään ampumistapaus: Päätös teosta syntyi päivää ennen

Hyvinkään ampumistapauksesta epäilty 18-vuotias hyvinkääläinen mies teki päätöksen ampumisesta päivää ennen tapahtumia, kertoo KRP:n tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa hyvinkääläismiehen ampumista edeltävät liikkeet ovat selvinneet tarkkaan poliisille.

– Tapahtumien kulku ja ne asiat, jotka ovat johtaneet tekoon, ovat selvillä. Jos tätä tapahtumaa vertaa esimerkiksi kouluampumiseen, niin tekijä ei ole suunnitellut tekoaan paljon ennen tekoa. Päätös tekoon ryhtymisestä syntyi ihan lähellä tekoa. Puhutaan vain päivästä, Ihaksinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa ampumista edeltävät "tapahtumat" ovat osaltaan vaikuttaneet ampumisiin. Poliisi ei suostu avaamaan teon motiivia tarkemmin.

– Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että ampumista edeltäneet tapahtumat ovat vaikuttaneet epäillyn käyttäytymiseen. Myös henkilö itse katsoo, että tapahtumilla on ollut vaikutusta. Mutta ovatko tapahtumat yksittäinen syy tekoon, sitä ei ole pystytty ratkaisemaan, Ihaksinen selvittää.

Hänen mukaansa taustalla ei ole kuitenkaan ainakaan mustasukkaisuusdraamaa, eikä kiusaamista. Ihaksinen kertoo, että epäilty hyvinkääläismies on katunut tekojaan.

– Hän on tajunnut alkuhämmennyksen jälkeen tekonsa vaikutuksia laajemmalti, Ihaksinen kertoo.

Esitutkinta on loppusuoralla ja esitutkinnan pöytäkirjan on tarkoitus valmistua elokuun aikana. Syytteennoston määräaika on 15. syyskuuta.

Hyvinkääläismiestä epäillään kahdesta murhasta, seitsemästä murhanyrityksestä sekä vaaran aiheuttamisesta, jossa asianomistajia on noin kolmekymmentä. Ampumistapauksessa sai surmansa kaksi ihmistä ja useita henkilöitä loukkaantui. Teko tapahtui Hyvinkään keskustassa 26. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.