Mainos

Hyvinkään ampumiskäräjät: Toistaako ampuja motiivinsa salissa?

Tänään Hyvinkään käräjäoikeudessa kuullaan ampumiset myöntänyttä Eero Hiltusta.

Hiltusta syytetään kahdesta murhasta ja seitsemästä murhan yrityksestä. Syytteen mukaan hän ampui itselleen tuntemattomia ihmisiä toukokuisena yönä Hyvinkään keskustassa.

– Tänään Hiltunen pääsee ensimmäistä kertaa ääneen. Asianosaisten on mahdollista esittää hänelle kysymyksiä ja oletettavasti kuuleminen kestää muutaman tunnin, Hyvinkäällä oikeudenkäyntiä seuraava MTV3:n rikostoimittaja Päivi Hannula kertoo.

Tähän asti Hiltunen on istunut koko oikeudenkäynnin ajan hiljaa paikallaan, hartiat lysyssä ja papereihinsa tuijottaen. Hiltuselle tehnyt mielentilatutkimuksen mukaan hän on syyntakeinen, mutta hän on kertonut voimakkaasta vihantunteesta hävityn painiottelun jälkeen. Viha ei laantunut, vaan hän halusi kertomansa mukaan vain tappaa jonkun.

– Nyt nähdään, toistaako hän tuon motiivinsa tuolla salissa.

Hiltusen asianajajan mukaan syytetty aikoo sanoa jotakin yhteisesti kaikille uhreille.

Puolustus ja syyttäjä ovat eri mieltä siitä, onko kyse tapoista vai murhista, joka on rikoslain vakavin rikos.

– Sillä on Hiltusen rangaistuksen kannalta suuri merkitys, sillä murhasta tuomittavaa elinkautista joutuu istumaan nuorena henkilönä vähintään 10 vuotta ennen vapauttamishakemusta, muista tuomioista selviää ensikertalaisena huomattavasti helpommalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.