Hyvällä asialla vai hakoteillä? Nettipalvelu kuvakäsittelee ylipainoisia ihmisiä laihoiksi

Project Harpoon lupaa kuvakäsitellä kenen tahansa ylipainoisen kuvan laihemmaksi. Sivu haluaa omien sanojensa mukaan näyttää ”nykypäivän kauneuden molemmat puolet”.

Kumpi on kauniimpaa, ylipaino vai laihuus?

Nettipalvelu Project Harpoon kuvakäsittelee ylipainoisia ihmisiä laihoiksi, ja toisin päin. Sivu haluaa omien sanojensa mukaan näyttää ”nykypäivän kauneuden molemmat puolet”.

– Viimeisin trendi on pro-ylipainoisuus ja lihavuuden hyväksyminen. Nämä ilmiöt ovat johtaneet siihen, että moni lakkaa liikkumasta ja huolehtimasta itsestään, sivu kuvaa tarkoitustaan.

– Tämän sivun tarkoitus on näyttää, että laihuus on myös ok, eikä laihoja saa häpäistä.

Project Harpoon myös lupaa kuvakäsitellä kenen tahansa ylipainoisen kuvan laihemmaksi. 

Hyvästä tarkoitusperästä huolimatta sivun kuvankäsittelyt ovat kyseenalaisia. Rakastuneen parin "laihennetun" kuvan kuvatekstissä todetaan, että miehen kädet yltävät nyt pidemmälle. Toisessa muokkauksessa ylipainoinen nainen ajattelee pikaruokaa, laihennettu versio samasta naisesta sen sijaan joogaa; kolmas kuva kysyy, kumpi kuvan naisista pysyisi lenkillä perässäsi. Sivusto muokkaa myös miesten kuvia.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kuten arvata saattaa, kaikki sivuston saamat kommentit eivät ole mairittelevia. Sivustolta on esimerkiksi tivattu, miksi he eivät käytä Tumblr-julkaisuissaan koskaan tagia "fat pride", vapaasti suomennettuna "ylpeästi lihava" . Kysyjän mukaan kuvissa käytetään aina tagia "thin pride", vapaasti suomennettuna "ylpeästi laiha". Sivun ylläpitäjän mukaan kuvien tarkoitus ei ole auttaa "laihoja, terveempiä ihmisiä", vaan heitä, jotka ovat kiinnostuneita fat pride -teemoista.

– Voimme vain toivoa, että tavoitamme heidät, jotka eniten tarvitsevat tätä sivua, ylläpito kirjoittaa Tumblr-palvelussa.

Ilmeisesti hyvää tarkoittaen perustettu sivu ei vakuuta myöskään Facebookissa.

– En tajua, mitä yritätte saavuttaa. Kauneus ei ole pysyvä standardi, se muuttuu ajan ja kulttuurin mukana. Paino ei myöskään kerro terveydestä, eräs kommentoija pohtii.

– Kuvan nainen on kuuma, hän saa syödä mitä haluaa. Se on hänen päätöksensä, ei teidän. Huolehtikaa vain omista asioistanne, toinen napauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja